ejalh

Alla inlägg under augusti 2012

Av Em - 16 augusti 2012 14:39

Sonen går bara på förskolan, men ändå kan jag inte låta bli att känna den där förväntan inför skolstarten. Minns den så väl när man var liten. Köpa nytt bokpapper, nya pennor, pennskrin och nya block... Men inte än, får nöja mig med att köpa något nytt klädesplagg till sonen =)

Igår blev det en "slappa-hemma-dag". Sambon kom hem strax efter sju. Han hann träffa sonen innan han lade sig. Idag blir det åter övertid till kl sju. A och jag har tillbringat förmiddagen med att städa. Insåg dock till min förskräckelse att sonen har lekt bort mitt körkort och betalkort. Jag hittar dem inte. Men jag vet att sem ligger här hemma någonstans. Men vart?!?!?? Någon ide?

Tre dagar kvar på semestern. Ser liiiiite fram emot att komma in i vardagsrutinerna igen. Framför allt att A ska får börja på förskolan igen. Han behöver det, all aktivitet.

Av Em - 14 augusti 2012 21:57

Ja detta mörker. Det är väl bara att inse att sommaren är på väg att ta slut. Nu väntar höstrusk och vinterkyla. Känner en aning panik, men om jag tänker lite längre så kan det bli lite mysigt med. Men nej, jag saknar redan sommaren. De varma dagarna när man knappt har velat ha kläder på sig. "Vart har jag varit?? Här har det ju bara regnat??" Jo, jag vet men, dem dagarna har jag förträngt.

Dagen har spenderats bland annat på stan. Fixade födelsedagspresent till granntjejen och käkade lunch med en kompis. Efter middagen så åkte hela familjen och veckohandlade. Nu har man insett att man är en barnfamilj; man kan pannkaksreceptet utantill och det går åt tre gånger så mycket mjölk. =)

Imorgon blir det övertid för sambon. A och jag cyklar nog till någon lekpark på dan. Det blir nog bra....

Av Em - 12 augusti 2012 21:52

Slutet på Ölands-semestern blev riktigt bra. Hade kanonväder på fredagen när vi var på Djurparken. Och det var riktigt roligt. Vi vuxna hade minst lika kul, om inte roligare, som barnen.

Igår åkte vi hem och det var sååå skönt att komma hem. Hann vara hemma i någon halvtimme innan vi åkte hem till svärföräldrarna och kollade på Speedway-GP.

Idag har det varit en avslappnad dag. Sambon sov till 12 (!). A sov oroligt inatt så man var ju inte jättepigg i morse. Efter middagsluren åkte sonen och jag och handlade och nu sover han igen.

Imorgon börjar sista semesterveckan. Sambon börjar imorgon så det blir bara jag och sonen hemma. Jag undrar vad vi ska hitta på. Har någon nån ide?

Av Em - 9 augusti 2012 21:28

Anlände igår tillsammans med bror, svägerska och deras dotter. Har hyrt stuga som är riktigt mysig. Första kvällen tog vi oss en promenad till närmast ort, Köpingsvik. Till middag njöt vi av grillad lax. A hade svårt att somna, men efter ett superbt jobb av sambon så somnade han till slut. Svårt med nya ställen.

Idag har vi haft en heldag på norra Öland. Vi började med att besöka Böda Sand. Roligt att se "byn" i verkligheten efter att ha kollat en hel del på "Böda Camping". Efter det så for vi vidare till Ölands norra udde och Långe Erik. Sen vidare till Byxelkrok. Kvällen avslutades med ett besök på Lammet & Grisen för en utsökt buffé bestående av helgrillad lamm o gris.

Nu sitter vi utanför stugan och bara njuter. A sover som en gris ;) Imorgon står Ölands djurpark på schemat.

Ha de!!

Av Em - 7 augusti 2012 13:30

Blä, vart tog det fina vädret vägen??? Så här vill jag inte ha det. Sommaren får inte vara slut redan. Sambon vörjar jobba på måndag och jag veckan efter. Fram till dess kan det väl ändå vara fint???


Gårdagen ägnades som sagt åt städning. I alla fall förmiddagen. Fick sambon till att städa gillestugan och dammsuga hela huset. Själv tog jag övervåningen och svabbade hela huset efter sambons dammsugning. Vilade medan sonen sov och efter det så åkte vi iväg och handlade. Och usch, vad dyrt det blev... Tur att sambon betalade.   


Formiddagen idag gick åt till att putsa fönster. Sambon tog alla på utsidan och några å insidan, jag fixade resten. Det tog inte så lång tid. Konstigt att man inte gör det oftare. A och jag har varit nere på stan och lunchat med en kompis. Jag hann också beställa en klipptid om tre veckor och öppna ett sparkonto till sonen.


Nu ligger sonen och sover och jag ska också passa på att njuta lite av att få vara ifred. I eftermiddag kommer bror med familj. Det ska bli såå kul. Och tack vare den nya bloggappen så ska jag nog kunna få iväg ett inlägg någongång under Ölandsvistelsen.


So long!!

Av Em - 5 augusti 2012 20:27

Igår höll jag på att gå i taket. Var såå frustrerad. Hade inget inplanerat och inga idéer på vad vi skulle kunnagöra. Eller jo, jag hade idéer men sambon var ju inte så glad att hänga på dem. Dessutom så satt han framför tv:n till kl 11. Då hade jag och sonen hunnit vara ute i trädgården i ett par timmar, och bland annat satt på en hasp och gångjärn på en grind vi gjort i staketet. Jag var så förbannad. Sitta inne och glo på tv när det är så fint väder.


Idag har vi tagit det lika lugnt som igår. Efter sonen middagslur så åkte vi hem till svärföräldrarna och grillade. Det var trevligt. Sambon passade på att fråga om de kunde passa sonen över en natt någon gång. Så att vi kunde få komma iväg och vara lite ensamma. Det var väl lite så där med det. De lät inte helt pigga på det. Och jag blir så arg. Samtidigt som jag förstår det. De är inte purunga. De är trötta efter att ha uppfostrat sin dotterdotter de 3 första åren. Och jag har inte mage att "tvinga" dem. Och det är ingen idé att dråga sig hur länge man kommer att orka utan hjälp. Det är bättre att helt enkelt acceptera att så här är det. Vi är inte de första som inte har någon barnvakt. Vi kommer nog att överleva. Man får hitta andra sätt att finna ny ork.


Imorgon står det städning på schemat. Och handling. På tisdag kommer brorsan med familj. Och på onsdag drar vi till Öland. Håll tummarna för att det blir fint väder då...

Av Em - 2 augusti 2012 21:07

Allt började igår. SAmbon frågade sina föräldrar om de de ville komma och hjälpa oss att reda upp i rabatterna. Och då svärmor hade erbjudit sig tidigare så kom dem hit. Och gud så skönt det var att bara gå lös på all ogräs. När vi var klara så hade vi till och med börjat på att göra en kant av gamla plattor. Insåg dock idag när vi skulle fortsätta med arbetet att det såg för j*vligt ut. Så jag sa resolut till sambon att det fick bli andra stenar. Så en tripp till tippen (son verkligen uppskattades av sonen) med allt ogräs och sen åkte vi och köpte sten. Så det har jag gjort idag; en rabattkant... Dock inte världens rakaste eller snyggaste, men tro det eller ej, jag är nöjd.


 


Imorgon har vi inget inplanerat, Får se vad dagen erbjuder. Måste nog åka och köpa lite jord att fylla ut rabatten med dock. Sambon ska enventuellt ut till en kompis och dricka öööl. Så det kan bli hur som helst imorgon.

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards