ejalh

Senaste inläggen

Av Em - 12 januari 2016 20:15

Ni vet när en dag blir alldeles perfekt. När allt bara fungerar och man inser hur lyckligt lottad man är.

Idag var jag nästan där. Jag fick sova till 8 (vilket jag kommer att få sota för imorgon när det blir den tidig uppstigning). Sonen och jag var och handlade vilket gick jättebra. Läkarbesöket på ögonmottagningen gick bra. Att köra dit gick bra. Ja, hela dagen har bara flutit på. Sambon tog till och med läggningen av sonen, utan stånk och stön.

Men helt perfekt har den inte varit. En liiiiten fläck har det funnits. Sonen blev jätteledsen när jag lämnade honom på föris. Han brukar aldrig bli så ledsen. Fröken ringde till och med senare och berättade att han hade lugnat ner sig och lekte som vanligt. Det var jobbigt att skiljas från han när han var sån. Men man måste stå på sig.

Har haft två lediga dagar nu. Skönt efter en körig helg. När jag jobbar helg så brukar jag försöka vara social även övrig tid på dagen. Men den här helgen var extrem. Först jobb 8-15 på lördagen och så hem till svärföräldrarna direkt där vi grillade korv och fikade. Sen på söndagen var vi tillbaka hos svärföräldrarna för lite pulkaåkning, lunch och kaffe innan det var dags för att jobba 16-22,15. Var helt slut efter jobbet på söndagen.

Nedräkningen fortsätter. 24 arbetsdagar kvar till min 1 år långa "semester".

#perfektdag #ävensolenharsinafläckar #hektiskhelg #nedräkning

ANNONS
Av Em - 4 januari 2016 20:01

Det är både bra och dåligt med vardag. Det är skönt att få igång någorlunda rutiner igen. Men det kan bli en tråkig vardag med.


Mest tycker jag nog att det ska bli skönt med vardag igen. Sonen får gå på föris och bli aktiverad ordentligt. Jag får jobba tillsammans med mina härliga arbetskamrater. Ja, livet går in i en behaglig rytm igen. Nu har det visserligen bara gått en dag på denna "vardagsperiod", men jag känner redan att lugnet kommer över mig.


Helgen spenderades på riktigt bra vis. En hel dag med familjen Fridell blev lördagens aktivitet. Först skridskor på förmiddagen, lite varma mackor till lunch och sen ut i pulkabacken. Hem till Fridells igen och tacomiddag och sen en riktig slapparkväll i soffan. Barnen lekte jättebra hela dagen och det blev riktigt lyckat.


På söndagen sen så tog vi sovmorgon, ja eller till nio i alla fall, men det är sovmorgon för oss. Sen kom svärföräldrarna på besök. Det gick kanon till en början, men avslutades i kaos. Då sonen inte fick leka med farmor så mycket som han ville (sambon skulle hjälpa den att boka show, hotell och tåg) så blev han riktigt grinig när de skulle åka hem. Det jobbiga är att de bli arga på honom för att han inte vill att de ska åka hem. Och det är nog det som retar mig mest. Att de blir arga. Inte försöker de förklara eller fråga honom varför, utan de blir arga. Det slutar med att jag får ta honom åt sidan och lugna ner honom. Allt för att deras relation inte ska förstöras. Samtidigt sitter de och säger att det är bara att säga till om jag behöver hjälp med hämtning från dagis och barnpassning. Fast ärligt talat så är det inte med lätthetsom jag ber dem. Frågar bara om det verkligen krisar. Försöker alltid lösa det först. För sonens skull.


Har börjat räkna ner nu. 28 arbetsdagar kvar innan jag går hem på föräldrarledighet. 6 veckor. Det ska bli så skönt. Samtidigt kommer jag ha svårt att släppa jobbet. Har ju precis blivit Svenska Spel-ansvarig. Och det första jag gjorde nu var att lägga upp en strategi över hur vi ska jobba med Svenska Spel uner kommande år. Nu gäller det att få med sig kollegerna i samma tänk och att få in dem i de nya rutinerna. Sen måsta jag även prata ihop mig med min ersättare som ska ta över detta sen. Jag vill gärna ha samma befattning att komma tillbaka till. Och jag vill gärna se att de jobbar efter mitt tänk. Jag känner mig själv, jag kommer att vara där nere och springa även under min ledighet. Ersättaren kommer inte få en lugn stund.   


Sambon började sitt nya jobb idag. Det var lite tufft för sonen i morse när vi sa att pappa kommer hem i morgon. Men det släppte ganska fort, kanske för fort. Sambon hann dock ringa innan sonen gick och lade sig ikväll så de har fått prata lite. Det ska bli spännande och höra imorgon vad han har att berätta. Det verkade dock som om det blir några lugna veckor till att börja med. Jag hoppas bara de inte lägger hans upplärning i Tyskland veckorna runt då bebis är beräknad. Men det tror jag inte. Det bästa vore om han åkte till Tyskland efter sina tio dagar. Ja ja, den som lever får se.


Nu ska jag ta hand om tvätten och sen slänga mig i soffan. Är helt slut.


#vardag #föris #nyttjobb #vågasläppataget

ANNONS
Av Em - 1 januari 2016 18:51

Då så, då var det ett nytt år.....

Efter en härlig jul i Uppsala tillsammans med min familj så blev det att återgå till jobbet. Har jobbat fyra dagar denna vecka och är helt slut. Hade dock tur och har bara jobbat korta pass förutom på nyårsaftonen. Då hade jag ett 8-timmarspass som verkligen tog på krafterna. Efter jobbet blev det att åka hem till svärföräldrarna. Såg fram emot en lugn trevlig kväll. Men nej, det blev långt ifrån det. För det första är jag skittrött hela kvällen. Efter 30 min är jag redo att åka hem. Då har jag fått höra ett flertal "lugna ner dig", "ta det lugnt" och "kan du vara tyst". Allt sagt till min spralliga, 5-åriga son. Han hade tydligen spillt ut saft innan så nu skulle han bara få dricka vatten. Eh va?! Och kvällen fortsatte i samma anda. Ärligt talat kändes det som om vi bara var i vägen. Så mej, sämsta nyåret någonsin.
Och så upp idag för att jobba. Ett kort pass på 5 timmar passade perfekt.

Sambon frågade igår om det bästa och det sämsta under 2015. Jag kunde ärligt talat inte komma på något. 2015 har varit ett väldigt anonymt år. Det har hänt mycket för andra men känner att för mig har det mesta bara flutit på. Det är klart att Cypernresan var skön. Men kanske inte lika uppskattad av mig som av sambons föräldrar. Vilket känns lite otacksamt eftersom de betalade. Men det är så jag känner. Skulle kunna säga att den lilla befordringen jag fick på jobbet nog är bäst. Och så självklart sonens alla framsteg i år. Sämst.... ja, jag hade ju hoppats på och få en bebis, men det ville ju sig inte. Den kommer 2016 istället =)

Nä, nu är det bara att ta nya tag och hoppas att 2016 blir ett år att komma ihåg.

#nyår #skitår #hoppasnästablirbättre #2015 #2016

Av Em - 22 december 2015 09:44

Det gick faktiskt bättre än väntat att jobba. Sju dagar i julruschen. Men det är nog tack vare allt folk som det har gått så bra. Det har varit mycket att göra så timmarna har gått fort. Sen har vi varit bra bemannat så det har varit roligt. Men nu är jag helt slut och ser verkligen fram emot sex dagar ledigt. Men först ska jag bara städa och fira lillejul innan vi åket bort.

Julkänslan vill väl egentligen inte riktigt infinna sig. Bakade pepparkakor i tisdags. Åt julmat på jobbet i fredags och i lördags slog det mig att julgranen inte var uppsatt. Så i söndags sattes den upp och pyntades. Eftersom vi firar jul hos mamma i år så fick det bli en plastgran. Världens fulaste gran. Den är smal och sne. Skitful. Men det får gå i år. Nästa år kör vi kungsgran som vanligt.

Som sagt idag är det städning som gäller. Tvätta och så packa. Hoppas att vi kommer iväg tidigt imorgon. Men eftersom jag känner min sambo så blir det nog inte så tidigt. Det är ju hans frivecka. Och då vill han kunna sova länge..... Ja, det är som vanligt.

Jag längtar till julklappsöppningen på julafton. Får visserligen själv inga julklappar, men jag vill så gärna se minen i A's ansikte när han får legot han har tjatat om i ett halvår. Han håller på att spara till det och har väl kommit en tredjedel på vägen. Bara det gör att han förtjänar den.

Nähä, om man skulle ta tag i städningen så man blev klar någon gång. Och om vi inte hörs mer innan så.....

GOD JUL!!!!

Av Em - 16 december 2015 21:18

Är helt slut. Två dagar av sju är avklarade i den mest intensiva veckan på hela året på jobbet. Det har varit två tidiga dagar. Och jag är så trött.

I måndags var jag ledig. Vid lunch var jag på läkarbesök. Hann sedan köpa dem två sista julklapparna innan jag hämtade sonen på dagis. Iväg och handla och sen hem för att byta om till tomtekläder. Tillbaka till dagis för luciafirande. Hem igen efter en sväng förbi McDonalds's.

Tisdag fick bli lugn efter ett tidigt pass på jobbet. Och idag har det varit full rulle. Tidigt pass på jobbet. Hem snabbt för att skifta med sambon, plocka och städa här hemma för att sedan ta emot de bästa brudarna på lite glöggmys. Bea hade med sig tre av sina barn (plus lille Filip) och det blev livat direkt. Det är så härligt när barnen leker så bra ihop.

Nu sitter jag i soffan och är helt slut. Längtar efter sängen men ska nog vara uppe ett tag till. Imorgon blir det ett kort pass på jobbet. Börjar inte förrän kl 8,30 heller. Hurra! Sovmorgon =) På kvällen blir det sista hockeyträningen för i år.

Räknar ner och tar en dag i taget. Veckan har börjar jättebra så nu hoppas jag på en lika bra fortsättning.

Av Em - 13 december 2015 23:55

Oj vad dagarna går fort. Det bara springer iväg. Har hunnit med en del denna vecka.

Måndag innehöll läkarbesök och jobb. Tisdag innehöll handling och träff med jobbarkompisar. Onsdag innehöll jobb och tandläkaren. Torsdag badhuset för sonen = egentid för mig och sen jobb. Fredag innehöll mest jobb. Lördagen började med jobb och sedan en trevlig glöggkväll med lite kompisar. Och så idag har det varit hockeyträning, julklappsshopping och sedan jobb. Så jo då, jag har haft att göra.

Imorgon hoppas jag att jag hinner köpa de sista julklapparna. Annars får det bli i sista minuten dagarna före jul. Som tur är så har jag redan lite till dem ungarna så de blir inte helt utan om jag inte hinner. Men jag vill ju gärna hinna. Är ledig imorgon sen kör jag 7 dagar med jobba. Startar med 4 tidiga pass och avslutar med 2 kvällspass. Kör ett långpass däremellan. Det blir nog bra. Ska ta det riktigt lugnt i 6 dagar därefter.

Men en dag i taget. Och förhoppningvis ordentligt med sömn däremellan. Det är något som jag saknar just nu, en riktigt ordentlig sovmorgon......

#fulltös #fullvecka #snartjul

Av Em - 6 december 2015 22:06

Då var helgen till ända. Det har varit en jättetrevlig och intensiv helg.

Den började i torsdags med en tidigt jobbpass. Hämtade sedan mamma och hennes man vid tåget. Hem, sitta ner en stund och stoppa i sonen lite mat för att sedan åka till hockeyträningen. Man var ju lite stolt när sonen visar hur duktig han var. Han hade inga problem att glömma att mormor var där. Hem igen, slänga i sig mat, duscha sonen, lägga densamma och sen kunde man slappna av i soffan.

I fredags for vi till Kosta Outlet. Blåsigt värre men det gick bra att köra. Sambon jobbade. Jag hittade en tröja och en ny plånbok till sonen. En liten låda för mobiltelefoner blev det också. Hem, handla, fika och sedan middag nere på stan. En tradition som sitter i när mamma och hennes man är nere.

Och så gårdagen. Den innehöll lite lussebak på förmiddagen och trevlig middag hos svärföräldrarna på kvällen. Sent hem och dem flesta (läs männen) ramlade i säng direkt.

Idag blev det hemfärd för mamma och hennes man. De åkte medan sonen var på hockeyträning så tyvärr missade jag den idag. Men jag fick en skön timme med egentid innan son och sambo ramlade in igen. Efter lunch blev det en tur till Maxi där sonen fick träffa tomten. Det var mysigt. Han lämnade sin önskelista så nu hoppas vi att det ligger en speciell legobil under granen på julafton.

Så nu pustar jag ut efter en lång helg. Trevlig men intensiv. Sonen sover och sambon har åkt till jobbet. Sista nattveckan för honom, skönt!

Imorgon börjar två intensiva veckor fram till jul, både hemma och på jobbet. Ska försöka ta en sak i taget. Det mest stressande just nu är de sista julklapparna. För att sonen fortfarande ska kunna tro på jultomten så kan jag ju inte ta med honom och handla kusinernas julklappar. Det gör tillfällena väldigt få. Har dessutom inte fått den ena tjejens önskelista. Gahhh!

#besökavmamma #intensivhelg #helg #kostaoutlet #familjemiddag

Av Em - 2 december 2015 19:56

Hoppsan vad tiden går. Jag har ju en blogg till (mybaby.bloggplatsen.se) som jag skriver lite oftare på.

Men vad ska jag säga. Det rullar på. Nu är det inte många veckor kvar till jul. Sonen har med stor glädje fått börja öppna sin julkalender. Fick ihop 24 små julklappar trots att det var svårt att komma på vad jag skulle lägga i. Dock lyckades sonen se vad jag hade köpt för julklappspapper, och en av kalenderklapparna sticker ut ut påsen, så har har listat ut att det är jag och inte tomtenissarna som fyller kalendern. Men men, tror att han fortfarande tror på jultomten. Vi får väl se. Måste köpa nytt julpapper bara som han inte får se innan. Annars listar han nog ut det.

Är ledig i helgen. Då väntar besök av mamma och hennes man. Det ska bli trevligt. Ska fira svärmor och svärfar på lördag. Så på fredag blir det en tur till Kosta. Sen efter helgen är det bara att köra 100 % in i kaklet. Jobbar 13 av 15 dagar innan jag får julledigt i 6 dagar. Kommer inte hinna med mycket så det ska bli skönt att åka bort över jul.

Hade mysigt bebisbesök idag. Bea kom med sin två veckor gamla pojk. Så liten och söt. Att man hinner glömma bort hur små de egentligen är. Träffade en nyfödd för knappt ett år sen och har redan glömt hur liten han var. Längtar tills jag har min egna lilla klump här.

Igår var jag och sonen på BVC och fick vaccinet man ska få när man går på 5-årskontroll. Det gick väl sådär. Hade inte sagt något innan, men när vi kommer dit så listar han ut det. Och vill absolut inte ta den. Då jag bestämt vill att han ska ta den och sköterskan ser snabbt att det är jobbigt för mig att sonen blir ledsen och rädd, så hämtar hon en sköterska till. Sonen vill inte att jag ska gå ut ur rummet och efter mycket lockande och trixande så lyckas de ge honom den. Men han illtjuter och vi är två som håller fast honom medan den tredje sticker. Stackars barn. Men jag gör det för hans skull. Efteråt så är han kolugn. Det var ju ingenting tyckte han. Jag kunde dock inte sluta tjuta. Mest för att jag tvingade honom och för att det var så lätt för sambon att slippa undan (han jobbade). Trodde faktiskt jag skulle vara tuffare. Men nu är det gjort och nu dröjer det 4-5 år till nästa gång.

#enannanblogg #5årskontroll #vaccin #bebismys #julkalender

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ejalh med Blogkeen
Följ ejalh med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se