ejalh

Senaste inläggen

Av Em - 9 oktober 2016 15:04

Och det gäller att fånga den när den flyger förbi. Den där känslan av att livet är nog inte så dumt ändå. Just nu är den hör hos mig.

Jag sitter här i mitt (snart rivna) kök och målar i min målarbok. Dottern sover. Hon växer och utvecklas. Retar gallfeber på mig ibland, precis som det ska va. Sonen ligger i sin säng och kollar på YouTube. Även han växer och utvecklas, i en rasande fart. Känner att jag inte hinner med ibland. Men det nog så det ska vara. Som förälder gäller det bara att utvecklas i samma takt. Sambon har i helgen både hunnit med egentid och kvalitetstid med sonen. Igår var han på hockey med en kompis och så fick han in lite träning också. Idag har han och sonen spelat tv-spel, varit iväg och bowlat och handlat. Nu puttrar kalopsen på spisen (som han är ansvarig för) och så är han iväg för att fixa vår dränkpump i brunnen.

Tvätten är vikt och undanplockad. Ny tvätt i tvättmaskinen. Hotellet är bokat till vår Stockholmsresa om ett par veckor. Om någon timme kommer svärföräldrarna och äter middag. Ja, denna härliga känsla av, jag vet inte, kontroll är underbar. Ja det ligger lite leksaker mitt på golvet, det står lego över halva matsalsbordet och skafferiet står i en låda på golvet. Men jag känner mig nöjd ändå. Det viktigaste är rätt i alla fall; min familj mår bra. Bättre kan man väl inte ha det?

#härligkänsla #kontroll #barn #lugnihjärtat

ANNONS
Av Em - 4 oktober 2016 23:27

Då var man själv igen. Sambon jobbar i Växjö denna vecka. Eller jobbar och jobbar, han är privatchaufför åt ett par tyskar.

Blev lite sur på han igår när han kläcker ur sig, gnäller över, att det inte blev så mycket vila i helgen. Vad då vila? Inte fan får jag vila. Jag har som förälder jour 24-7. Det borde han också ha. Och då finns det inget som heter vila. Visst vi fyllde helgen. Frisören på lördag fm, sen hockeyhallen, hem och glo på tv i ett par timmar för att sedan åka till svärföräldrarna och fortsätta glo på tv där. På söndagen blev det hockeyträning på fm, lite allmänhetens åkning för sonen efter. Hem, glo på tv, gymmet och sen tv resten av kvällen. (OBS! Hans helg, min såg annorlunda ut). Så ja, det blev inte så mycket vila för honom. =/ Och nu är han iväg och är "barnledig" i fyra dagar. Han har det tufft han.....

Själv har jag haft en helt ok start på veckan. Gårdagen blev lugn. Lite handling på morgonen efter att jag lämnat sonen i skolan. På eftermiddagen åkte sonen hem till en klasskompis ett par timmar. Kändes väldigt ovant. Sambon stack och tränade samtidigt så blev själv med dottern. Och idag har jag spenderat dagen hos Bea. Har suttit och målat tillsammans och pratat en massa skit. Dottern kunde dock inte sova om hon inte fick ligga i min famn. Hon fick ihop en halvtimme i alla fall. När vi kom hem somnade hon direkt i sin säng och sov drygt 3(!) timmar. Trodde inte hon skulle somna så lätt som hon faktiskt gjorde sen på kvällen. Hon är en tapper kämpe. Som faktiskt de två senaste veckorna har blivit en riktig hejare på att kräla sig fram. Det är så roligt.

Nä nu är det nog dags att sova. Ny dag imorgon som kommer att spenderas hemma i lugn och ro.

#vadärvila #förälder #jour #24-7 #familjeliv

ANNONS
Av Em - 1 oktober 2016 10:56

Lördag fm och ingenting på planeringen. Försökte få till en lekstund för sonen hos en klasskamrat. Men de hade andra planer. Kollade om ett par kompisar vill umgås men de mådde inte så bra. Så här sitter vi nu och har inget att göra. Visst jag har ett par idéer men de ska ju gillas av resten av familjen också. Ev blir det hockeyhallen..... Just nu är killarna iväg och klipper sonen. Det behövdes verkligen.

Min lilla utflykt i måndags blev en du historia. Handlade för typ dubbelt så mycket som det var tänkt. Men jag fick med mig kläder till barnen, overall till dottern, ett par julklappar, lite inredning och lite till mig också. Så inget direkt onödigt. Men jag hade ångest när jag åkte hem. Satt och försvarade alla mina inköp för mig själv. Nu några dagar senare så mår jag bättre.

I torsdags var det hockeyträning igen. Knepigt att åka själv med två barn varav den ena inte är stor nog för att stå själv. Men alla skydd och skridskor sattes på hemma så i hockeyhallen så var det bara skridskoskydden som skulle av, smidigt. Dottern var sen helnöjd hela timmen. Så det gick bra. Värre när vi kom hem. Hon var så trött och illskrek tills vällingen var klar. Tur sonen är så stor och duktig. Han tog av sig alla kläder och hoppade in i duschen medan jag tog hand om syrran. Han kan reta gallfeber på mig men när det verkligen gäller så är han min ängel, min klippa.

Dottern har annars varit på krigsstigen de senaste dagarna. Inget har passat, sover dåligt på dagarna. Misstänker tänder då blöjorna luktar suspekt. Men det är väl bara att vänta och se.

Imorgon är det hockeyträning igen och sen är det bara att ta nya tag inför en ny vecka.

#ullared #hockeyträning #krigsstigen #tänder #minklippa

Av Em - 25 september 2016 21:59

Och så var ytterligare en vecka till ända. En vecka som gått relativt fort.

Sambon har varit iväg hela veckan och kom hem sent i torsdags. I fredags blev det lite hemmakontor för honom innan han "stämplade ut" efter lunch.

Sonen har haft en kort vecka i skolan. Studiedag på onsdagen innebar en extra dag att hitta på något på. Det blev en tur till en lekpark tillsammans med Bea och hennes barnaskara.

I torsdags var jag på mitt första föräldramöte på skolan. Det gick bra och fick mycket nyttig information. Sen är det ju kul att kolla i sonens låda och pärmar. Se vad det är han gör i skolan. Och vad imponerad jag blev. Han är säkert inte bättre än någon annan men när man inte får se det hemma så blir man glatt överraskad när man ser hur mycket han faktiskt kan. Men det är som pedagogerna säger; de suger åt sig som svampar =)

Idag drog hockeyträningen igång igen. Sonen har varit lite tveksam om han skulle vara med eller inte. Men ju närmare det kom desto mer har han varit på. Och han tyckte det var kul. Han kom snabbt in i det trots att det gick lite osäkert i början. Nu är det bara att köra. På torsdag är vi på det igen.

Imorgon drar jag iväg på äventyr. Jag tar med mig dottern och åker tillsammans med två kompisar till Ullared. Det ska bli så kul. Har inte pengar till det men vi gör det mer som en dagsutflykt, en chans att få komma iväg lite, mer än att shoppa järnet. Det ska bli så skönt att komma iväg lite.

Så nu blir det snart sängen så jag orkar med morgondagen.

#varttogveckanvägen #studiedag #föräldramöte #hockey #trekronor #hockeyskola #ullared #roadtrip #tjejdag

Av Em - 14 september 2016 20:30

Det är bara onsdag men det har redan hänt en hel del.

I måndags fick jag vara med om något som ingen förälder vill se. Min son står på skolgården innan skolan tillsammans med tre killar till. De ser ut att stå och prata i allmänhet. Helt plötsligt sliter en av killarna tag i sonen luva på tröjan. Sonen ramlar och blir sedan dragen 2-3 meter på gräset. Jag blir helt paff och lite förhandlingsförlamad. Jag vet inte om jag ska gå emellan som förälder eller avvakta då det är på skolområdet. När den andra pojken släpper så kommer sonen emot mig och är jätteledsen. Jag möter upp honom och samtidigt kommer det fram en fröken till oss. Hon har sett allting och ska prata med sonens fröken. Jag stannar kvar och står brevid sonen när fröken kommer fram till oss med den andra killen. Han säger förlåt och går in. Sonen följer med fröken in. Väl hemma släpper chocken och jag blir helt knäckt. Min lilla pojk. Är sedan nervös hela dagen för hur resten av dagen har varit. Sonen har fortsatt gått i skolan och har inte blivit avskräckt som tur är. Har fått höra att den här pojken har gjort andra saker mot min son. Idag när jag hämtade honom så pratade jag med fröken. Frågade hur det hade varit i veckan efter incidenten i måndags. Och jo då, de hade haft koll på killarna. Och försökt att hålla isär dem lite. De är medvetna om hur den andra killen beter sig och håller sina ögon öppna. Det känns tryggt och jag är glad att jag vågade fråga, göra en sak av det. Jag vill inte att min son ska bli mobbare men jag vill ju inte att han ska bli hackkycklingen heller.

Som tur är så har han goa kompisar också i skolan. En sådan fick vi med oss hem i tisdags. Första gången sonen får med sig en kamrat hem från föris/skolan. Det gick superbra och de höll sams hela tiden.

Så det är inte bara sonen som växer. Jag måste växa som människa i takt med honom. Jag måste lära mig nya saker och det värsta är nog att jag inte själv får bestämma takten. Men det är väl bara att ta tjuren i hornen och köra på.

Imorgon blir det besök hos ögonläkaren. Det ska fixas körkortsintyg och eventuellt laserbehandla lite. Farfar hämtar sonen och dottern får följa med mig. Så jag hoppas jag slipper laserbehandla så jag slipper lämna dottern till personalen. Men det är ingen idé att oroa sig för det nu. Jag får ta det som det kommer.

Nu ska jag njuta av lugnet innan det är dags för sängen.

#förskoleklass #mobbing #hackkyckling #taansvar #vågavarajobbig #skolkamrat #ögonläkaren #laserbehandla

Av Em - 10 september 2016 21:39

Jaha, där gick det ytterligare en vecka. Som har innehållit en hel del.

Måndagen blev effektiv. Promenad fram och tillbaka till skolan, städning, hämtning av maten för veckan och så hämta sonen.

På tisdagen lämnade jag in bilen på verkstan efter att jag lämnat sonen i skolan. De fick bilen 2 timmar innan jag hade bokad tid. Går hem. Går och hämtar sonen på eftermiddagen och vidare ner till verkstan. Men nej, bilen är inte klar. 30 min trodde dem. Jag tar barnen och går ner på stan så länge. Vi går till bibblan och lämnar tillbaka och lånar nya böcker. Vi går och fikar en snabbis och sen en liten tur till lekparken. Nu har det gått en timme. Det är varmt och vi är alla trötta. Går tillbaka till verkstan i förhoppning om att bilen är klar. Den blir klar i samma sekund som jag kliver innanför dörrarna. Så skönt! Nu är äntligen bilen fixad och jag slipper se Skobes på ett tag.

Onsdagen blev en lugn hemmadag då jag känner i hela kroppen att jag har gått mycket i två dagar.

På torsdagen blev det en tur ut till Bea där vi fick ihop en 2 km lång promenad. Härligt!

Sen blev det äntligen fredag och sambon skulle komma hem. Visst blev glad över att se honom. Men det retade mig lite att han åkte och tränade innan han kom hem. Det var visst viktigare efter en vecka borta från familjen....

Och nu är det lördagkväll och jag sitter återigen ensam här hemma. Sambon är på galej med kompisar. Ja jag vet, det är klart han ska få umgås med sina kompisar på helgen även om han har varit borta i veckan. Men det är lite tråkigt. Framför allt för sonen.

Ja jag har ju varit med kompisar jag också idag. Jag har varit på hälsomässa. Det ni! Den var inte så stor men helt ok. Under tiden har sambon och svärmor fortsatt i trädgården.

Imorgon blir det lite jobb i trädgården innan det blir kalas för sonens kusin på eftermiddagen. Jo då, denna helg flyger nog förbi den också....

#veckansomgick #verkstad #volvo #promenader #hälsomässa #trädgård

Av Em - 4 september 2016 19:12

Vart tar tiden vägen?? Har inte skrivit på 1,5 vecka....

Ja vad hänt här då? En hel del misstänker jag. Sonen har ju då fyllt 6 år. Han var inte lätt att väcka på morgonen. Hade en bricka med smörgås, mjölk, ljus och två små paket. Pappa var med på FaceTime. Glad blev han i alla fall för presenterna. Dagen efter så bar det av till Stockholm. Pga att vi stannade i Norrköping i 2 timmar, vilket inte var tänkt, så kom vi mitt i rusningen. Och dottern som vaknar så fort bilen stannar var inte alls rolig att ha med sig när man satt i bilkö.

En trevlig helg i Stockholm blev det i alla fall, som alltid. Tjejerna slog killarna två gånger i FamiljeGeni. 2 gånger!! =D

Den här veckan har varit ganska lugn. Bilen lämnades in för felsökning. De lagade en av sakerna. Och efter det kändes bilen ännu värre att köra. Ska lämna in den igen på måndag. Men efter det får någon annan verkstad ta hand om bilen. Skobes har gjort sitt.

Helgen har gått ganska snabbt. Sonen fick feber i torsdagskväll. Sen var han lite hängig i fredags. I samma veva så dök det upp några prickar på axeln och på ena armbågen. Trodde först det var svinkoppor och såg en sjukvecka framför mig. Men idag konstaterade vi att det var höstblåsor. Phu, då kan sonen gå i skolan.

Sambon och svärmor har grävt upp alla våra bärbuskar i helgen. De har varit superduktiga. Och idag blev vi av med alla gamla plattor som har legat på hög på baksidan. Nu ska platsen vändas med jordfräs nästa helg och sen ska det så gräs. Det kommer att bli så fint så.

Imorgon blir det en städdag för min del. Sambon drar på jobb och kommer hem på fredag. Verkstaden för Volvon på tisdag och sen hoppas jag att veckan är fri. Eventuellt fira barnens kusin på onsdag, men jag hoppas de skjuter på det till på söndag eller nåt...

Så så ser läget ut just nu. På återseende =)

#varttartidenvägen #6år #släkten #stockholm #volvo #verkstad #höstblåsor #svinkoppor

Av Em - 24 augusti 2016 23:52

Usch, jag borde sova. Det har varit en lång dag. Det började redan igår.

Dottern somnade som hon brukar kl 18. Kl 23 vaknar hon och är hur pigg som helst. Efter en timme somnar hon äntligen igen. Jag är helt slut. Kl 2 vaknar hon igen (som hon brukar) och äter lite. Hade ställt klockan på 6,30. Kl 6,29 vaknar jag, stänger av alarmet (eftersom jag är vaken) och somnar om. Vaknar igen 6,50 och blir jättestressad. Har nu ca 1 timme och 15 min på mig att duscha, äta frukost, mata och klä på dottern och göra frukost till sonen. Men jag hinner. Iväg med sonen till skolan och sen vidare hem till en arbetskamrat. Hade jättetrevligt i 5 timmar. Hem och hämta sonen från skolan, åka och handla och så ut till Bea. En trevlig eftermiddag och god mat hinner jag med innan jag tre timmar senare åker hem. Hemma lägger jag en snorig dotter som har sovit två 5-10-minuters powernaps under hela dagen. Sen i med sonen i säng. Städa i köket när han har somnat, leta efter den lilla silverbrickan jag behöver imorgon bitti (tur att jag vet vart jag har sakerna någonstans), rengöra den med tandkräm(!), slå in presenter och sen kunde jag ÄNTLIGEN sätta mig ner och koppla av. Trodde jag ja, kl halv elva vaknar dottern igen. Då hon är snorig är det inte lätt för henne att somna om. Men efter en halvtimme så gör hon äntligen det.

Nu har jag krupit ner i sängen och borde sova. Imorgon börjar dagen tidigt. Sonen ska ha frukost på sängen. Helt sjukt, men han fyller faktiskt 6 år. 6 år!!!! Jisses! Så frukost på sängen, på silverbricka, sen blir det kalas för farmor, farfar, faster och kusin på kvällen. Men däremellan ska det hinnas med skola för honom och ett besök hos diabetessköterskan gör mig. Det blir en intensiv dag imorgon också.

#fullbokad #välfyllddag #arbetskamrater #bebisträff #bästakompis #snorig #tänder

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ejalh med Blogkeen
Följ ejalh med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se