ejalh

Senaste inläggen

Av Em - 25 september 2016 21:59

Och så var ytterligare en vecka till ända. En vecka som gått relativt fort.

Sambon har varit iväg hela veckan och kom hem sent i torsdags. I fredags blev det lite hemmakontor för honom innan han "stämplade ut" efter lunch.

Sonen har haft en kort vecka i skolan. Studiedag på onsdagen innebar en extra dag att hitta på något på. Det blev en tur till en lekpark tillsammans med Bea och hennes barnaskara.

I torsdags var jag på mitt första föräldramöte på skolan. Det gick bra och fick mycket nyttig information. Sen är det ju kul att kolla i sonens låda och pärmar. Se vad det är han gör i skolan. Och vad imponerad jag blev. Han är säkert inte bättre än någon annan men när man inte får se det hemma så blir man glatt överraskad när man ser hur mycket han faktiskt kan. Men det är som pedagogerna säger; de suger åt sig som svampar =)

Idag drog hockeyträningen igång igen. Sonen har varit lite tveksam om han skulle vara med eller inte. Men ju närmare det kom desto mer har han varit på. Och han tyckte det var kul. Han kom snabbt in i det trots att det gick lite osäkert i början. Nu är det bara att köra. På torsdag är vi på det igen.

Imorgon drar jag iväg på äventyr. Jag tar med mig dottern och åker tillsammans med två kompisar till Ullared. Det ska bli så kul. Har inte pengar till det men vi gör det mer som en dagsutflykt, en chans att få komma iväg lite, mer än att shoppa järnet. Det ska bli så skönt att komma iväg lite.

Så nu blir det snart sängen så jag orkar med morgondagen.

#varttogveckanvägen #studiedag #föräldramöte #hockey #trekronor #hockeyskola #ullared #roadtrip #tjejdag

ANNONS
Av Em - 14 september 2016 20:30

Det är bara onsdag men det har redan hänt en hel del.

I måndags fick jag vara med om något som ingen förälder vill se. Min son står på skolgården innan skolan tillsammans med tre killar till. De ser ut att stå och prata i allmänhet. Helt plötsligt sliter en av killarna tag i sonen luva på tröjan. Sonen ramlar och blir sedan dragen 2-3 meter på gräset. Jag blir helt paff och lite förhandlingsförlamad. Jag vet inte om jag ska gå emellan som förälder eller avvakta då det är på skolområdet. När den andra pojken släpper så kommer sonen emot mig och är jätteledsen. Jag möter upp honom och samtidigt kommer det fram en fröken till oss. Hon har sett allting och ska prata med sonens fröken. Jag stannar kvar och står brevid sonen när fröken kommer fram till oss med den andra killen. Han säger förlåt och går in. Sonen följer med fröken in. Väl hemma släpper chocken och jag blir helt knäckt. Min lilla pojk. Är sedan nervös hela dagen för hur resten av dagen har varit. Sonen har fortsatt gått i skolan och har inte blivit avskräckt som tur är. Har fått höra att den här pojken har gjort andra saker mot min son. Idag när jag hämtade honom så pratade jag med fröken. Frågade hur det hade varit i veckan efter incidenten i måndags. Och jo då, de hade haft koll på killarna. Och försökt att hålla isär dem lite. De är medvetna om hur den andra killen beter sig och håller sina ögon öppna. Det känns tryggt och jag är glad att jag vågade fråga, göra en sak av det. Jag vill inte att min son ska bli mobbare men jag vill ju inte att han ska bli hackkycklingen heller.

Som tur är så har han goa kompisar också i skolan. En sådan fick vi med oss hem i tisdags. Första gången sonen får med sig en kamrat hem från föris/skolan. Det gick superbra och de höll sams hela tiden.

Så det är inte bara sonen som växer. Jag måste växa som människa i takt med honom. Jag måste lära mig nya saker och det värsta är nog att jag inte själv får bestämma takten. Men det är väl bara att ta tjuren i hornen och köra på.

Imorgon blir det besök hos ögonläkaren. Det ska fixas körkortsintyg och eventuellt laserbehandla lite. Farfar hämtar sonen och dottern får följa med mig. Så jag hoppas jag slipper laserbehandla så jag slipper lämna dottern till personalen. Men det är ingen idé att oroa sig för det nu. Jag får ta det som det kommer.

Nu ska jag njuta av lugnet innan det är dags för sängen.

#förskoleklass #mobbing #hackkyckling #taansvar #vågavarajobbig #skolkamrat #ögonläkaren #laserbehandla

ANNONS
Av Em - 10 september 2016 21:39

Jaha, där gick det ytterligare en vecka. Som har innehållit en hel del.

Måndagen blev effektiv. Promenad fram och tillbaka till skolan, städning, hämtning av maten för veckan och så hämta sonen.

På tisdagen lämnade jag in bilen på verkstan efter att jag lämnat sonen i skolan. De fick bilen 2 timmar innan jag hade bokad tid. Går hem. Går och hämtar sonen på eftermiddagen och vidare ner till verkstan. Men nej, bilen är inte klar. 30 min trodde dem. Jag tar barnen och går ner på stan så länge. Vi går till bibblan och lämnar tillbaka och lånar nya böcker. Vi går och fikar en snabbis och sen en liten tur till lekparken. Nu har det gått en timme. Det är varmt och vi är alla trötta. Går tillbaka till verkstan i förhoppning om att bilen är klar. Den blir klar i samma sekund som jag kliver innanför dörrarna. Så skönt! Nu är äntligen bilen fixad och jag slipper se Skobes på ett tag.

Onsdagen blev en lugn hemmadag då jag känner i hela kroppen att jag har gått mycket i två dagar.

På torsdagen blev det en tur ut till Bea där vi fick ihop en 2 km lång promenad. Härligt!

Sen blev det äntligen fredag och sambon skulle komma hem. Visst blev glad över att se honom. Men det retade mig lite att han åkte och tränade innan han kom hem. Det var visst viktigare efter en vecka borta från familjen....

Och nu är det lördagkväll och jag sitter återigen ensam här hemma. Sambon är på galej med kompisar. Ja jag vet, det är klart han ska få umgås med sina kompisar på helgen även om han har varit borta i veckan. Men det är lite tråkigt. Framför allt för sonen.

Ja jag har ju varit med kompisar jag också idag. Jag har varit på hälsomässa. Det ni! Den var inte så stor men helt ok. Under tiden har sambon och svärmor fortsatt i trädgården.

Imorgon blir det lite jobb i trädgården innan det blir kalas för sonens kusin på eftermiddagen. Jo då, denna helg flyger nog förbi den också....

#veckansomgick #verkstad #volvo #promenader #hälsomässa #trädgård

Av Em - 4 september 2016 19:12

Vart tar tiden vägen?? Har inte skrivit på 1,5 vecka....

Ja vad hänt här då? En hel del misstänker jag. Sonen har ju då fyllt 6 år. Han var inte lätt att väcka på morgonen. Hade en bricka med smörgås, mjölk, ljus och två små paket. Pappa var med på FaceTime. Glad blev han i alla fall för presenterna. Dagen efter så bar det av till Stockholm. Pga att vi stannade i Norrköping i 2 timmar, vilket inte var tänkt, så kom vi mitt i rusningen. Och dottern som vaknar så fort bilen stannar var inte alls rolig att ha med sig när man satt i bilkö.

En trevlig helg i Stockholm blev det i alla fall, som alltid. Tjejerna slog killarna två gånger i FamiljeGeni. 2 gånger!! =D

Den här veckan har varit ganska lugn. Bilen lämnades in för felsökning. De lagade en av sakerna. Och efter det kändes bilen ännu värre att köra. Ska lämna in den igen på måndag. Men efter det får någon annan verkstad ta hand om bilen. Skobes har gjort sitt.

Helgen har gått ganska snabbt. Sonen fick feber i torsdagskväll. Sen var han lite hängig i fredags. I samma veva så dök det upp några prickar på axeln och på ena armbågen. Trodde först det var svinkoppor och såg en sjukvecka framför mig. Men idag konstaterade vi att det var höstblåsor. Phu, då kan sonen gå i skolan.

Sambon och svärmor har grävt upp alla våra bärbuskar i helgen. De har varit superduktiga. Och idag blev vi av med alla gamla plattor som har legat på hög på baksidan. Nu ska platsen vändas med jordfräs nästa helg och sen ska det så gräs. Det kommer att bli så fint så.

Imorgon blir det en städdag för min del. Sambon drar på jobb och kommer hem på fredag. Verkstaden för Volvon på tisdag och sen hoppas jag att veckan är fri. Eventuellt fira barnens kusin på onsdag, men jag hoppas de skjuter på det till på söndag eller nåt...

Så så ser läget ut just nu. På återseende =)

#varttartidenvägen #6år #släkten #stockholm #volvo #verkstad #höstblåsor #svinkoppor

Av Em - 24 augusti 2016 23:52

Usch, jag borde sova. Det har varit en lång dag. Det började redan igår.

Dottern somnade som hon brukar kl 18. Kl 23 vaknar hon och är hur pigg som helst. Efter en timme somnar hon äntligen igen. Jag är helt slut. Kl 2 vaknar hon igen (som hon brukar) och äter lite. Hade ställt klockan på 6,30. Kl 6,29 vaknar jag, stänger av alarmet (eftersom jag är vaken) och somnar om. Vaknar igen 6,50 och blir jättestressad. Har nu ca 1 timme och 15 min på mig att duscha, äta frukost, mata och klä på dottern och göra frukost till sonen. Men jag hinner. Iväg med sonen till skolan och sen vidare hem till en arbetskamrat. Hade jättetrevligt i 5 timmar. Hem och hämta sonen från skolan, åka och handla och så ut till Bea. En trevlig eftermiddag och god mat hinner jag med innan jag tre timmar senare åker hem. Hemma lägger jag en snorig dotter som har sovit två 5-10-minuters powernaps under hela dagen. Sen i med sonen i säng. Städa i köket när han har somnat, leta efter den lilla silverbrickan jag behöver imorgon bitti (tur att jag vet vart jag har sakerna någonstans), rengöra den med tandkräm(!), slå in presenter och sen kunde jag ÄNTLIGEN sätta mig ner och koppla av. Trodde jag ja, kl halv elva vaknar dottern igen. Då hon är snorig är det inte lätt för henne att somna om. Men efter en halvtimme så gör hon äntligen det.

Nu har jag krupit ner i sängen och borde sova. Imorgon börjar dagen tidigt. Sonen ska ha frukost på sängen. Helt sjukt, men han fyller faktiskt 6 år. 6 år!!!! Jisses! Så frukost på sängen, på silverbricka, sen blir det kalas för farmor, farfar, faster och kusin på kvällen. Men däremellan ska det hinnas med skola för honom och ett besök hos diabetessköterskan gör mig. Det blir en intensiv dag imorgon också.

#fullbokad #välfyllddag #arbetskamrater #bebisträff #bästakompis #snorig #tänder

Av Em - 16 augusti 2016 22:00

Igår fick sonen gå hem till en kompis själv. De bor bara ett par hus bort, men det var ändå lite läskigt. Han fick en tid han skulle vara hemma. Han fick säga till kompisens mamma så att hon hade koll på tiden. Och jodå, han kom hem i tid. Idag hann han knappt vakna innan han ville till kompisen. Jag fick honom att vänta tills efter lunch. Alltså, det är jättekul att han har hittat kompisar och att han vågar gå hem till dem och så. Men det känns inte riktigt bra ändå. Mycket pga av att jag inte gillar dessa pojkar (det är två bröder). De är stökiga och bråkiga. Mamman och pappan är trevliga. Och jag märker på sonen att han blir stöddigare när han har varit med dem. Idag var han med dem hela eftermiddagen och sen fick jag nästan tvinga honom att stanna hemma innan läggdags.

Jag vet, han blir äldre. Något säger mig att hans "stöddighet" är en del av utvecklingen. Men det är skitjobbigt. Att se min lilla pojk växa upp. Det jag är mest rädd för just nu är att hans sätt ska göra honom utfryst/ogillad/mobbad i skolan. Jag vill verkligen inte ha samtal från skolan om att han retas, är dum, sparkas eller slåss. Det ger mig huvudvärk....

Min dotter ger mig också huvudvärk. Idag vaknade hon kl 6, sov två timmar kl 10 och så 45 min vid kl 15. Och trots det är hon svårsövd på kvällen. Det vore ju en sak om hon den vakna tiden var glad och nöjd, men nej då. Konstant missnöjd med precis allting. Gah!

Så efter en helvetesdag, som dessutom innebar ett besök på sjukhuset för provtagning (som för övrigt krävde 4 försök), hoppas jag på en betydligt bättre dag i morgon.

God natt!!

#kompisar #gillardeminte #sonenväxer #minlillabebis #huvudvärk #varförsova #helvetesdag #sjukhus #provtagning

Av Em - 15 augusti 2016 09:28

Då var vi inne på sista sommarlovsveckan. Det ska bli så skönt att få lite vardag och rutiner igen. Sonen klättrar på väggarna just nu så det blir nog skönt att börja i skolan. Men fatta, han börjar i SKOLAN!!!! Visserligen "bara" förskoleklass men ändå. Snart är man inne i maskineriet. Men det kommer nog gå bra. Skönt att jag hinner vänja mig lite innan det är dags för mig att börja jobba. 7 månader kvar sen åter till allvaret.

7 månader är ju ganska lång tid, men det känns som om det är snart. Jag är just nu lite smått stressad inombords. Det kommer hända en del i höst som jag känner att jag inte kan påverka. Kan inte jag punktplanera så blir jag lite smått stressad. Och detta ligger i andras händer. Sjukt jobbigt. Men en lång väntan är snart över och något jag drömt om länge ska bli verklighet. Vad det är?? Jo vi ska byta ut vårt kök! Äntligen ska jag få ett funktionsdugligt kök, där lådor går att öppna smidigt, där saker får plats utan att man behöver brottas med dem för att de ska få plats och där jag slipper dessa förbannade överskåp som jag ändå inte kan utnyttja till fullo pga av min längd. Så lånet är fixat, köket beställt och hantverkare informerade. Och pga av att vi lejer bort ett stort arbete så ligger det inte i min makt när de gör det. Utan i deras. Och det är jobbigt. Men det kommer att lösa sig och det kommer att bli så bra. =D

Annars känns väl livet ganska ok nu. Finns alltid saker man önskar vore annorlunda. Men vi lever, vi mår bra. Dottern växer för fullt, eller nja, vid senaste Bvc-besöket hade hon varken ökat i vikt eller i längd. Men läkaren sa att set såg jättebra ut och det litar jag på. Det är ju första gången hon står still så "dippen" de flesta får vid 3-5 månader tog hon vid sex månader. Men hon är en glad skit som inte sover mer än vad hon tycker är nödvändigt (till skillnad från sin mamma) och det är lika fascinerande att se henne utvecklas som det var med storebror.

Nu hoppas jag på en fin och varm höst, även om det inte känns så lovande. Man får göra det bästa av det man har/får.

#sommarlov #skolstart #drömkök #köksrenovering #bvc #växersådetknakar #utvecklas

Av Em - 7 augusti 2016 22:29

Då var semestern slut för denna gång. Imorgon börjar sambon jobba igen. Jag blir ju dock hemma ett antal månader till. =)

Sista veckan har varit helt ok. I tisdags kom sambons kusin med familj på besök. Alltid lika kul.

På onsdagen åkte vi till Uppsala. Kände verkligen inte för det denna gång. Men det berodde nog mest på anledningen till resan. Det blev en trevlig onsdagkväll. Men torsdagen började tungt. Redan kl 10 var det dags för farmors begravning. Vi var bara den närmaste familjen, 7 st(!). Kändes väldigt tafatt. Men det var en fin begravning och farmor, som redan var kremerad, hade fått en jättefin urna. Efter begravningen åkte vi och åt lunch tillsammans. Sambon, som hade haft hand om barnen under begravningen, sammanslöt med oss. Det var kul att få visa min farbror vilka fina barn jag hade. Har annars ingen kontakt med han. Efter lunchen tog vi oss en tur till Täby Centrum. Det var säkert 10 år sen jag var där sist. Jisses vad det var annorlunda. Kände knappt igen mig. Det blev en lugn torsdagkväll sen och på fredag förmiddag så styrde vi bilen hemåt igen. Hann umgås lite med Bea innan sängen kallade.

Gårdagen spenderades med Alex och Christian och deras döttrar. Det blev en tur till Jönköping för lite shopping. Kvällen avslutades hemma hos svärföräldrarna.

Och idag har jag hunnit med både ett besök hos Bea på dan och sen hemma till ett annat kompispar på kvällen. Det gäller att ta vara på semestern in i det sista. Nu sover barnen och jag är rätt sugen på att går och lägga mig jag också. Imorgon ska jag klippa mig. Jippie!!!!

#semester #kusiner #uppsala #begravning #älskadefarmor #täbycentrum #jönköping #kompisar

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ejalh med Blogkeen
Följ ejalh med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se