ejalh

Senaste inläggen

Av Em - 20 maj 2016 21:50

Och så var det fredag igen. Veckan har gått fort, som vanligt.

Efter måndagens äventyr så blev det en trevlig och lugn dag med Bea på tisdagen. Hon kom hem till mig och med sig hade hon sina målarböcker och pennor. Sen satt vi i 5(!) timmar och bara "mindfulnessade". Så himla gött.

Onsdagen blev även den lugn. Medan sonen var på föris och dottern låg och sov så hann jag äntligen börja titta på andra säsongen av Outlander. Har några avsnitt att beta av. På kvällen blev det grillning hos svärföräldrarna.

Torsdagen fick bli en städdag. Så skönt att få undan alla leksaker och alla smulor på golvet. Fuskade dock och skippade källaren.

Idag har sonen, dottern och jag gjort stan. Det blev lite böcker lånade på biblioteket och klädinköp till barnen. En sväng förbi Maxi och McDonald's innan vi var hemma igen. Sen blev det en lugn eftermiddag.

Efter dotterns vaccination i måndags tror jag inte att jag har märkt någon skillnad. Däremot så har hon sovit mycket onsdag och torsdag. Fast det fick jag sota för idag. Idag har hon knappt sovit någonting. Samtidigt är hon inte nöjd med tillvaron så det är en hel del gnäll. Och då hon inte tar napp så är det bara bröstet som gäller. Kanske inte så konstigt att hon väger som en 6-månaders ;-)

Imorgon blir det grillning med ett par kompisar på kvällen. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte. Den som lever får se =)

#veckan #mindfulness #outlander #städdag #shopping

ANNONS
Av Em - 16 maj 2016 14:39

Det fina vädret försvann med besked. Inte varmare än ca 10 grader under hela helgen. Igår kom dessutom regnet. Det var i för sig ganska skönt.

Helgen har inneburit besök av mamma och hennes man. Hunden hade de med sig också. Världens snällaste hund. Han fick vara på undervåningen så att min hundrädda son kunde leka som vanligt på övervåningen. Men hunden har inte sagt ett ljud på hela helgen.

I lördags stack sambon tidigt till Stockholm på svensexa. Här hemma gjorde vi oss i ordning och åkte på kosläpp. Det är riktigt roligt och se hur de hoppar och skuttar. Sen tycker jag det är ganska mysigt i lantgårdsmiljön. Det är skitigt, men det är något speciellt med hela miljön. Det fanns massor av kalvar i olika åldrar. Sonen fick hjälpa till att ta bort avspärrningsbanden innan vi åkte hem. En tur ner på stan innan det blev middag hemma. På kvällen blev det sen Eurovision Song Contest. Fel låt vann, men jag är glad att Australien inte vann. Sent i säng blev det.

På söndagen väckte sonen mig med världens vredesutbrott. Orsaken? Det fanns inga svarta kläder. Efter en timmes gråt och skrik så får han själv titta bland den rena tvätten och ser själv att det inte fanns något svart rent. Resten av dagen var han som vanligt igen. En annan var helt slut. Somnade strax före ett natten innan. Dottern åt kl 5 och sonen väckte mig kl 6. Så det blev inte många timmar sömn där inte.

Söndagen bjöd annars på regn och åter regn. Ganska skönt, och välbehövligt. Mamma och jag trotsade dock regnet och tog med oss dottern och hunden på en promenad. Var ganska skönt.

Så idag åkte de hem. Sambon stack till Jonslund i jobbet och vi som blev kvar tar en lugn dag. Var på Bvc med dottern. En riktig liten knubbis är hon. 7420 g och 62,2 cm lång. Men sköterskan var så nöjd så. Vaccinsprutor blev det också. Det var jobbigt för henne. Hon blev helt utslagen. Hoppas bara hon slipper febern.

#mamma #besök #kosläpp #eurovision #fellåtvann #knubbis #bvc

ANNONS
Av Em - 11 maj 2016 15:09

Då har det gått en vecka sen jag upptäckte dotterns vattkoppor. Hoppades att hon skulle få det lindrigt men nej. Hela hon är prickig. Känns som om hon fick fler än brorsan eller så ser det bara så ut eftersom hon har mindre kropp. Men många fick hon. Hon har inte varit grinigare än vanligt så förhoppningsvis har det inte kliat så mycket. Två kvällen har hon visat tecken på att det kliar så då har hon fått Alvedon inför natten och det har fungerat jättebra. Nu har alla koppor torkat så nu hoppas vi skorporna försvinner snart.

Helgen har gått ganska bra trots isolering. Bea var här och grillade i lördags tillsammans med några av sina barn. Det var jättetrevligt. Söndagen blev en lugn hemmadag. Måndagen likaså. Och igår var Bea här igen. Sambon stack till Karlstad. Lämnade sonen på föris och sen blev det några timmar hemma med Bea. En 3 km lång promenad fick vi till i värmen också. Det var tufft, men skönt.

Varmt har det varit hela helgen, ca 23 grader varje dag. Det är lite jobbigt. Om inte annat för barnen. Dottern har haft svårt för att sova på dagen. Det har inte resulterat i tidigare kvällar. Dock senare morgnar. Och så sover hon länge första passet innan hon vill ha mat. Och det är ju skönt för en annan. Idag är det lite behagligare, ca 17 grader. Helt ok tycker jag. Har hunnit med att städa idag inför helgens besök. Hoppas bara det håller sig rent till på fredag bara. Sambon har hemmakontor idag. Känns konstigt när man var inställd på att han skulle vara borta. Men jag får väl vara glad att han är hemma. Imorgon tänker jag ta det lugnt och samla kraft inför helgen. =)

#vattkoppor #3månader #bebis #städdag #hemmakontor #varmt

Av Em - 5 maj 2016 13:59

Ja den glädjen fick inte stanna länge. Veckan började bra. Sonen gladdes åt att vara tillbaka på föris. Utvecklingssamtalet gick galant. Han fick mycket beröm. Luftade min oro angående utfrysning i förskoleklassen sen. Men det tyckte hon inte jag behövde vara orolig för. Han är driven och social så det trodde hon inte skulle bli några problem. Och eftersom hon ser honom mer än jag hur han integrerar med andra så tror jag henne.
Så en bra start på veckan.

Men så kom onsdagen. Min lunchdejt fick förhinder. Sambon såg ut att kunna få jobba hemifrån. Så blev det inte. Sonen åkte till föris och efteråt så åt vi glass i solskenet. Dottern sov så gott mitt på dagen, som hon nu brukar. Senare på eftermiddagen upptäcker jag ett par prickar på henne. Någon timme senare har de blivit blåsor plus att hon har fått några till. Jippie, hon har fått vattkoppor. Efter ett samtal med 1177 så blir det en resa till barnakuten. Sonen fick lämnas över till svärföräldrarna då klockan var sångdags för honom. Väl på akuten så konstaterades vattkoppor. Men då hon inte hade feber och var pigg och åt som hon skulle så fick vi åka hem. Så nu var det bara att isolera sig i ytterligare en vecka.

Idag är sambon hemma hos sina föräldrar tillsammans med sonen. Alla skulle ha åkt dit och blivit bjudna på middag men jag och dottern fick stanna hemma. Varken svärmor, svägerskan eller hennes dotter har haft vattkoppor så det är bara att hålla sig borta. Så nu har många långledigt, och jag får sitta här.... Blä!!!

#vattkoppor #3månaders #spädbarn #ensamhemma #barnakuten

Av Em - 2 maj 2016 13:59

Nya tag. Det ser ut att kunna bli en bra vecka i alla fall. Solen har kommit och det verkar som om den kommer stanna ett tag. Jippie! Sambon jobbar bara tre dagar, dessutom i närheten så han kommer hem på kvällarna.

Föräldramötet på sonens blivande skola gick bra. Var tvungen att gå ut efter bara 10 minuter för då fick dottern för sig att hon ville äta. Satt så dumt och det var mycket folk så jag ville inte slänga fram bröstet där. Tur sambon var med så någon kunde sitta kvar och lyssna. Hade ingen aning om att man skulle få klasslistor redan nu. Men det fick vi. Sonen blir en Hare (eller om det var Kanin). Han är ensam från sitt föris. Det visste vi i för sig. Men det är bara han och en till dom inte kommer att ha någon föriskompis med sig. Nu blev jag orolig att han ska bli utfryst. Men jag får väl lufta min oro inför hans lärare så får hon hjälpa mig och sonen. Det blir nog bra. Men det ÄR jobbigt att sonen har blivit så stor.

Helgen var lugn. Sambon hann pyssla klart med robotgräsklipparen. Så nu hår han här ibland och när han vilar sig så har han ett sött litet hus att gömma sig i =)

Peppar peppar ta i trä, men nu känns det som om dottern har börjat komma in i något sömnmönster. Skönt att veta liiiite hur dagen ser ut.

Imorgon hår sonen äntligen på föris igen. Jag ska också dit på utvecklingssamtal inför förskoleklassen. Spännande! Sen ska jag försöka få till en promenad på onsdag och sen är det ju typ helg igen. Veckorna går fort =)

#nyvecka #föris #föräldramöte #förskoleklass #robotgräsklippare

Av Em - 27 april 2016 10:06

Guuuud, vad det är tråkigt här hemma. Det var vattkoppor sonen hade. Nu har det äntligen vänt. Fortfarande många prickar kvar, men de är på väg bort. Jag hoppas de är borta till nästa vecka så att han kan gå på föris. Det tråkiga med vattkoppor är att folk skyr en som pesten. Visst det är väldigt smittsamt, men har man väl haft det så kan man inte bli smittad. Men men, jag kan ju inte bli sur för att folk är försiktiga. Hoppas bara svärmor klarade sig. Hon satt barnvakt onsdagen innan.

Vädret har ju dessutom varit bedrövligt denna vecka. Man har ju inte varit sugen på att gå ut direkt. Slutet av april och det har typ snöat varenda dag. Det var fint igår dock, men kallt. Sambon var hemma, "jobbade" hemma. Det innebär ingen avlastning för mig, att han är hemma. Fick chansen att åka ner på stan och träffa Bea. Det var inte populärt. Fick ha lite jour ifall han skulle bli "inringd". Men en timme kom jag ut ur huset i alla fall. Sen pysslade sambon i trädgården hela eftermiddagen.

Just nu springer sonen runt och städar. Det ska vara fint när pappa kommer hem för då blir det kalas för honom. Han ska få paket och ballonger. Om han fyller år? Nej, sonen älskar honom bara mest. (Sonen egna ord). Ja, jag är avundsjuk. Jag är ju aldrig saknad. Jag är ju jämt här. Nej, blä, nu blev jag nere.

Ja ja, annars händer inte mycket. Känner mig stressad att sommaren snart är här. Och det snöar.... Dottern växer på. Märker självklart att hon utvecklas men känner mig stressad även där. Men jag vet att jag inte kan påverka något.

Imorgon är det föräldramöte på sonens nya skola. Han börjar bli stor pojken. Han börjar förskoleklass i höst. Herregud, vart tog tiden vägen? Farfar får sitta barnvakt så att både jag och sambon kan åka. Sonen kommer att gå i samma skola som sambon gick i när han var liten. Det är kul.

I helgen är det Valborg. Hade tänkt bjuda hit folk men det är Speedway-GP. Och då är kvällen vigd till svärföräldrarna. Så det blir ingen brasa för vår del. Tråkigt tycker jag. Men det är 1 mot 3, så jag har inget val.

#vattkoppor #uttråkad #snöiapril #aprilväder #aldrigsaknad #valborg #majbrasa #speedway #gp

Av Em - 23 april 2016 05:53

Sova.... Det hade varit något. Sambon kom hem i torsdagskväll. Och han hinner knappt in genom dörren innan han upptäcker ett par prickar i sonens panna. Misstankar om vattkoppor kommer. Under natten och fredagen så kommer det fler prickar och nu är vi säkra på att det är vattkoppor. Inget som kliar än så länge. Men inatt så. Sonen kommer in till oss runt 1-tiden (tror jag). Då är han jättevarm och prickarna har börjat klia. Han fick lite alvedon i förhoppning att han skulle få sova. Jag fortsätter klia på honom i något halvvaket tillstånd. Tror vi somnar och vaknar kl 5 igen. Då ger jag upp. Så nu ligger sonen och jag i varsin soffa och kl är halv sex på en lördagmorgon. Baddade in prickarna med kylbalsam och hoppas att det hjälper mot klådan. Så ingen sömn inatt direkt. Är i för sig van eftersom jag ammar dottern minst en gång på natten. Men typiskt nog så har hon sovit hela natten denna natt. Hoppas det håller i sig så kanske man kan få sova nästa natt.

Annars så har slutet av veckan gått ganska bra. Torsdagen var lite jobbig dock. Under lunchen i Jönköping på onsdagen diskuterades ett ganska känsligt ämne. Jag har känt att jag har varit på väg in i ett tillstånd där jag absolut inte vill vara och som aldrig trodde jag skulle hamna i. Har tänkt att jag säkert överdriver och att det inte är så farligt. Men när ens bästa vän har sett tecken på att det kanske är så, då blir jag rädd. Så hela torsdagen kantades med tankar och funderingar om hur jag ska vända det innan det går för långt. Kanske har jag redan vänt det eftersom jag har pratat om det. Det var skönt att sambon kom hem på kvällen i alla fall.

Igår stack sambon och jobbade 3 timmar på förmiddagen. Sen fick han vara hemma med sonen medan jag stack iväg och gjorde lite ärenden. Det blev sen en lugn fredagseftermiddag och kväll. Nu får vi se vad helgen har att bjuda på. Några ville komma och titta på nytillskottet. Men jag känner att läget på sonen får avgöra hur vi gör. Han har ju inte sovit så mycket han heller. Alvedonen har dock hjälpt då han inte är lika varm längre. Och han verkar pigg, i alla fall just nu... Ja, vi får se.

#vattkoppor #insikt #ingensömn

Av Em - 20 april 2016 23:36

Vilken härlig dag!! Den har spenderats med min bästa vän i Jönköping. Det blev mycket välbehövligt snack. Alltid skönt att ventilera sig. Sakta men säkert betade vi av en massa butiker och fick med oss en massa hem. Men bara nyttiga och behövda saker. För min del blev det kläder till barnen, skor till sonen, inredning från IKEA, pyssel från Panduro och hoppsan, en ny mobil. Sonen fick vara på dagis under tiden. Jag hade förberett med backup ifall jag inte skulle hinna tillbaka tills sonen skulle hämtas. Och det var tur. Var hemma ca 4 timmar efter vad jag hade trott. Så idag har jag haft en riktigt härlig dag då jag verkligen har varit föräldraledig. Men Gud vad skönt det var att träffa sonen igen. Min stora kille <3

Imorgon hoppas vi att sambon kommer hem. Han har återigen varit i Malmö. Börjar vänja mig att han är borta i veckorna. Känns som om sonen gör det med. Denna gång tog han det riktigt bra när sambon åkte i tisdags morse. Och han blir inte "gnällig" när han pratar med pappa i telefon. Känns jätteskönt. Men vi kör morgondagen med innan pappa kommer hem.

#jönköping #a6 #nymobil #bästavänner #shopping #resandesambo #storpojk

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ejalh med Blogkeen
Följ ejalh med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se