ejalh

Senaste inläggen

Av Em - 25 mars 2016 21:47

Alltså denna smärta. Jag har ont överallt. Huvudet börjar värka framåt eftermiddagen, förmodligen pga sömnbristen. Värken går sen ner mellan skulderbladen och visare ner i ryggen. Så jävla träligt. Vad gör man åt den?

Dagen har väl annars gått ganska bra. Efter ok natt så gick jag upp kl 7 eftersom sonen vaknade och ville ha frukost. (Japp, sambon låg jämte). Kl 10 kom jag ut på min promenad. Fick med mig sonen på cykel. Vi fick ihop 2,4 km och en paus i lekparken. När vi kom hem så var svärföräldrarna hemma och de var i full gång i trädgården. Hela dagen har de hållit på så nu är häcken klippt och upprensad. Själv har jag fått sköta köket. Har varit riktigt frustrerad över att jag inte har kunnat vara ute och hjälpa till, men var låst med dottern. Hon nöjer sig inte med att bara ligga i vagnen.

Imorgon är det påskafton. Då bär det hem till svärföräldrarna, som varje år. Det blir bog trevligt. Nu önskar jag bara att natten bli lugn och att jag får sova någorlunda bra. Kommer behöva tålamodet imorgon.

#påsk #smärta #ont #trädgårdsarbete #promenad

ANNONS
Av Em - 24 mars 2016 19:31

Att man kan glömma något så ordentligt. Inte ens en liten klocka ringer igenkännande. Tyckte jag förra veckan var jobbig så är den här varit fruktansvärd.

Sambon har varit hemma mycket denna vecka. Två dagar (inte i följd) borta och två hemma. Och då tänket man att man får lite avlastning. Njaaaa. Dottern är fortfarande som ett plåster. Antingen så vill hon äta eller så har hon bekymmer med magen så hon vill bäras på. Nätterna har varit hopplösa, men natten till idag tog priset. Totalt 3,5 timmes sömn skulle jag gissa på att jag fick ihop. Var helt knäckt i morse. Och då är det ju skönt att man är föräldraledig så att man kan passa på att sova när barnet sover. Men om barnet är vaken hela dagen? När sover man då. Som tur somnade dottern tillsammans med mig på soffan.

Träffade barnläkaren på BVC idag. Han tyckte jag ammade alldeles för länge. Han sa att det räcker med 10-15 min på varje bröst. Det var skönt att höra. Just nu sitter jag 30 min på varje. Så när jag kom hem började jag genast med att dra ner. En halvtimme på ett bröst, och så får dottern bara ena bröstet. Hon har varit lite grinig idag, men det har varit annorlunda. Mer av trötthet än av mätthet. Hoppas att hon sover bra inatt nu när hon har varit vaken i stort sett hela tiden sen kl 13.

Annars så går verkligen dagarna i sin sakta mak. Igår blev det en promenad med bästa Bea igen. 2,6 km!! Heja oss. Känns riktigt bra. Var en sväng på jobbet igår också. Skulle handla men fick prata av mig lite jobbsnack också. Har svårt att släppa det helt, även om det har gått oväntat bra att inte tänka på jobbet hela tiden.

Imorgon blir det förhoppningsvis en liten promenad innan det blir jobb i trädgården. Svärfar började klippa ner vår häck i måndags och sambon har fortsatt under veckan. Det kommer att bli kanon. Sonen och jag har gett oss på äppelträdet under tiden.

#glömska #barnnrtvå #sömnlösa #nätter #promenad #trädgårdsarbete

ANNONS
Av Em - 15 mars 2016 20:08

Verkligheten kommer ikapp en och man får plötsligt se hur det verkligen är.

Sonen har blivit ledsen varje gång han frågar när pappa komet hem och jag har svarat "på onsdag kväll". Och det förstår man. Han saknar sin pappa. Idag ringde sambon och berättade att han inte kommer hem förrän på fredag. Drog mig för att tala om det för sonen. Han blev inte glad.

Det blev väl inte jag heller. Men jag förstår väl på bättre att det är som det är. Istället för att komma hem imorgon så ska han till Falkenberg. Inte vad jag hade hoppats på. Sonen saknar sin pappa, jag saknar min sambo.

Men det är väl så här det kommer att vara nu. Och det var vi ju egentligen medvetna om. Men de första två månaderna har liksom varit på lätta. Han har nästan varit mer hemma än på jobb. Men det är nog över nu. Och nej, jag ska inte klaga. Jag visste om detta. Men det är tufft, det ska jag inte sticka under stolen med. Dottern är som ett plåster på dagarna och ovissheten om hur kvällen ska funka med nattning av sonen är påfrestande. Man får ju ta en dag i taget och en timme i taget. Och planera nästa dag är nästan omöjligt. Visst man kan planera, men vara beredd på att få ändra. Men som sagt; vi visste att det skulle bli så här.

Annars har dagen varit riktigt bra. När jag lämnat sonen på föris så kom Bea. Lite kaffe och lite matning av barn och sen blev det en timmes promenad. Lite lunch, lite matning av barn och sen var det dags att hämta sonen igen. Lugn eftermiddag då jag hann sätta på en tvättmaskin, packa upp väskan från resan och lite pyssel på datorn.

Imorgon är planen att hinna besöka Apoteket, tömma mitt skåp på jobbet och tvätta bilen. Men allt styrs ju av dottern och hur hon vill ha det. Inte mer än rätt, hon är ju "bara" 5 veckor.

#smekmånad #verklighet #jobbänka #ensammedbarnen #föräldraledig

Av Em - 14 mars 2016 20:59

Att man kan känna en sådan lättnad över att komma hem till sitt egna. Blir helt slut av känslan.

Har haft en vecka i "fjällen" fylld av ups and downs. Har inte varit längre upp än till Gävle, men det får väl kallas fjällen det också. Åkte upp till mamma i Uppsala för 10 dagar sen. Körde själv med två barn i bilen. Var lite nervös men det gick jättebra. Sonen satt med sin iPad och dottern sov hela vägen. På söndagen fortsatte vi sedan vidare till Kungsberget. Vi bodde i en jättefin lägenhet, precis i slutet av backarna. Jag och barnen fick ta sovrummet med två våningssängar. Det visade sig inte va det smidigaste när man ska amma mitt i natten. Försökte ligga och amma första natten, men det är verkligen inte min grej.

Sonen hade prompt sagt nej till skidskola i år. Så första dagen fick det bli barnbacken. Bara så att jag fick se hur mycket han kom ihåg. Och han var jätteduktiga. Sa att han fick prova nästa "storlek" på backe, men han ville inte. Och jag tvingar honom inte. På onsdagsnatten kommer sambon till Kungsberget. Det var sagt att han skulle komma på fredagen, men kom loss tidigare. Berättade inte för sonen att han skulle komma så det blev en glad överraskning för honom på morgonen. Och när sambon hade kommit så vågade sig sonen upp i större backe.

I söndags åkte vi hem. Sambon hem till oss och jag och barnen hem till mormor. Och så idag åkte vi hem från Uppsala. Det gick jättebra idag också, men fan vad slut man blir. 6-7 timmar tar det om man snålar med rasterna, men det får man sota för när man kommer hem.

Pustar nu ut efter en intensiv vecka. Det tar på krafterna och tålamodet att bo 10-11 personer under samma tak. Men det är samtidigt väldigt trevligt att hitta på något med alla syskon,respektive och syskonbarn. Och så mamma förstås.

Nu gäller det dock att försöka komma in i någon sorts vardag. Det behöver både jag och barnen. Vi börjar med dagis för sonen imorgon. Själv ska jag och dottern ta oss en promenad med Bea och hennes yngsta. Hoppas på bra väder.

#skidsemester #kungsberget #familjesemester #bilåkning

Av Em - 29 februari 2016 20:28

Bara så där. Efter att ha haft två vuxna här hemma som har hjälpt mig med både det ena och det andra, så försvann båda två idag. Mamma åkte hem och sambon började jobba. Känns lite konstigt. Men det är nog bara att vänja sig och börja skapa rutiner direkt. Det är ju så här det kommer att vara nu.

Mamma har varit nere i fem dagar. Det har varit riktigt skönt. Hon har tagit dottern ibland, lagat mat, bakat med sonen och varit ett härligt sällskap. I torsdags fick hon vara barnvakt åt sonen medan sambon och jag var med dottern på BVC. Hon vägde 3535 g och blivit 51 cm lång. Så hon växer och står i. Härligt!

Sambon har väl känt sig lite överflödig denna vecka, vilket jag förstår. I lördags kväll fick han tillåtelse att sticka till en kompis och kolla lite på hockey. Och idag stack han iväg på jobb. Och det blev övernattning på en gång. Så ikväll och inatt är jag ensam med barnen. Det ska bli spännande.

Har spenderat eftermiddagen tillsammans med Sandra och hennes två barn. Kul för sonen att få leka av sig lite. Nu ligger båda barnen och sover och jag njuter av lugnet i soffan. Imorgon blir det dagis för sonen. Farfar åker och lämnar så slipper jag dra iväg på morgonen. Det blir nig kanon.

#ensam #bvc #tjejenväxer

Av Em - 22 februari 2016 20:57

Och den startades på det lugnaste sätt det går. Har inte gjort ett skit idag. Sambon är fortfarande hemma. Vilket å ena sidan är skönt, det är någon som lagar mat åt mig. Men å andra sidan kan jag bli frustrerad över att han antingen sitter och häckar framför tv:n i gillestugan eller pysslar med en massa annat. Jag vet att han inte kommer att vara hemma sen och att jag ska klara vardagen själv sen. Men nu när han är hemma, låt mig bara gå och duscha!!!

Nä, det låter värre än vad det är. Sonen är hemma denna veckan också. BVC-sköterskan tyckte att det kunde vara bra att ha honom hemma då det går mycket sjukdomar i skolorna nu och influensan har sin kulmen. Jag skulle kunna skicka dit honom. Men sambon skulle aldrig förlåta mig om barnen blev sjuka. Märker på sonen att han skulle behöva dagis. Han är sååå uttråkad. Måste hitta på något med honom imorgon. Men man är lite låst när man inte får vara i stora folksamlingar med dottern.

Håller tummarna för att ska jag kunna, och orka, städa imorgon. Det har inte blivit städat på tre-fyra veckor. Mamma kommer på onsdag och då vore det trevligt om det kunde vara lite rent här hemma. Får jag en bra natt så ska nog orken finnas där. Antingen gömmer jag familjen i gillestugan medan jag städar eller så får jag tvinga dem att hjälpa till.

Nä egentligen borde jag gå och sova nu. Båda barnen sover i sina sängar så jag borde passa på. Men dum som man är så sitter man uppe. Tjejen kan i för sig vakna när som helst, hungrig. Bäst att ge henne kvällsmålet innan man går och lägger sig.

#nyvecka #uttråkad #allahemma

Av Em - 21 februari 2016 14:08

Då var en ny fas i livet inledd. Vår dotter är idag två veckor gammal. Har varit hemma i en vecka.

Hon kom ju lite tidigt då'ra. I vecka 35+0 gick vattnet, på jobbet, precis vad jag var rädd för. Fick ligga en vecka på BB för att vara på plats ifall det satte igång. Trots att det var drygt var det nog bra att jag låg där. Så stilla som jag var den veckan hade jag inte kunnat vara hemma. När jag var i vecka 36+0 blev jag äntligen igångsatt. Och så föddes hon natten till söndag. En vecka på BB blev det efteråt. Behandling av lågt blodsocker och gulsot gjordes. Och nu har vi som sagt varit hemma i en vecka.

Och det har varit en lugn vecka. Några saker har vi hunnit med. I tisdags var svärföräldrarna här hälsade på. I torsdags var vi och fixade faderskapet för henne. I fredags var Bvc-sköterskan här på hembesök. Dottern fick godkänt utan problem. Igår åkte vi hem till svärföräldrarna. Och idag blir det en slappardag. Började den dock med hockeyträning för sonen, men nu siktar vi på minsta möjliga aktivitet under resten av dagen =)'

#nyttliv #tvåbarnsmor #tvåbarn

Av Em - 2 februari 2016 20:33

Här inne händer det inte mycket just nu. Men kolla gärna in

mybaby.bloggplatsen.se

Där händer det desto mer =)

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ejalh med Blogkeen
Följ ejalh med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se