ejalh

Alla inlägg under mars 2013

Av Em - 30 mars 2013 22:08

Ja, den är förvisso inte över än. Men påskafton är det. Den har spenderats hos svärföräldrarna. Mycket god mat och en del godis. Men en promenad med sambons kusiner lättade på samvetet.

Pratade med vår nya granne idag för första gången. Han har bara bott där i två månader =) Trots "förhandsinfo" om att han kan vara en rätt så stökig kille så fick jag bra vibbar. Han verkar trevlig och lättsam. Han har en dotter som bli 4 i sommar, så där kanske det finns en lekkamrat till A.

Igår var vi hemma hos våra kompisar/gamla grannar. Kul att få se deras lägenhet. Jättefin var den. Stor och rymlig. Och till skillnad från nyår så var det riktigt trevligt denna gång. Vi satt och pratade i tre timmar. Visserligen handlade det mest om kampsport, då killen har börjat träna detta, men det var i alla fall bättre än ständigt telefonfifflande. Fick testa på LCHF-plättar och det var verkligen ingen hit för mig. Det gick an med bär och grädde. Men då har man testat det i alla fall =)

Imorgon har jag inget planerat. Sambon har lite och göra, men vad jag ska hitta på, det vet jag inte. Hoppas på fint väder i alla fall.

Och till sist:
Glöm inte att ställa FRAM klockorna inatt!!

Av Em - 27 mars 2013 19:46

Det är såååå skönt när solen lyser. De senaste dagarna har varit helt underbara. Och de gäller att njuta. På lördag ska det komma snö. =/

Var ledig igår och gjorde en massa ärenden. Köpte nya skor till jobbet, köpte kläder till sonen, hämtade linser och var på Apoteket. En lunch med en kompis och så veckohandling på Maxi. En effektiv dag =)

Jobb idag som avslutades med ett möte med skyddskommitten. Hämtade sonen och åkte sedan till två bilservicefirmor för att kolla pris på en STOOOR service. Det är verkligen inte billigt. Och självklart var märkesverkstan dyrast, men bäst (enligt dem ska tilläggas). Får se vilken vi beslutar oss för att ta. Denna månad blir det inget i alla fall; försäkringen kom och den är aldrig rolig.

Apropå bilar så har min kompis tagit körkort. Jag är imponerad av henne. Fembarnsmor = lite egentid. Trots detta så tog det inte mer än 2 veckor och hon klarade alla proven på första försöket. Hon är en superkvinna. Men även sådana har det tufft ibland. Det får man inte glömma. Ingen är okrossbar. Då behöver man nära och kära och riktigt bra vänner. =)

Imorgon blir det eftermiddags/kvällsjobb. Men tar jag lite ledigt. Hoppas det händer lite då. =)

Av Em - 24 mars 2013 21:56

Det var värst vad tiden springer iväg. En jobbhelg är över och den har gått bra. Dock lite folk så det har varit lite drygt.

Har hunnit med lite annat också. Bl.a åkt pulka tillsammans med svärmor, svägerska och A's kusin.

Kommande vecka kan det bli full rulle på jobbet, med påsk och vad det innebär. Mat, godis och annat ska folk köpa. =) Jag jobbar mån, ons och torsdag. Resten av veckan är jag ledig. Vågar väl knappt skriva att det ska bli gött, var ju ledig i 13 dagar totalt innan denna jobbhelg.

Nä, nu vill jag ha vår. Är så trött på snön. Vill kunna börja cykla. Men det är väl bara att vänta. Inte mycket att göra. =)

Av Em - 18 mars 2013 15:29

Ja, den här veckan började inte som jag trodde. Vaknade i morse och mådde skitdåligt. Trodde först att jag bara låg dåligt i blodsockret, men inget hjälpte. Och kom kaskaden. Fy fan. Det var bara att ringa jobbet och sedan sambon. Han fick komma hem och hämta sonen så att han fick komma iväg till föris.

Mådde illa hela förmiddagen och bara tanken på att äta rörde till det i magen. Somnade och sov 1,5 timme och efter det så har det gått bättre. Illamåendet borta och jag har fått i mig mat.

Efter en intensiv semestervecka, köra bil 140 mil på två dagar så tror jag ärligt talat att det var ren utmattning. Jag behövde dem här timmarna att få vara själv hemma och få sova lite.

Imorgon är jag ledig och då blir det ett besök hos ögonläkaren. Ska försöka att ta det lugnt i morgon. Sonen kommer att vara på föris under besöket och sen blir det nog inte så mycket mer. Har ju lyxen att vara ledig på onsdag med =)

Nä, nu vill jag att mina pojkar ska komma hem. Börjar bli tråkigt att vara ensam hemma.

Av Em - 15 mars 2013 19:54

Att man ens kommer på tanken att sätta på sig ett par trånga pjäxor och ett par bräder. Och som pricken över i:et dessutom slänga sig ut för en backe...

Ja, ni kan nog gissa hur veckan avslutades. Lillebror mådde bättre på torsdag morgon så då fanns ingen återvändo. Stegen styrdes mot skiduthyrningen och ut kom jag med ett par snowblades. En kortare typ av slalomskidor, endast 90 cm korta.

Men fan vad kul det var. Helt underbart!! Och vilken jävla värk jag hade på kvällen. Kunde inte räta ut mina vader. Idag åkte jag igen och det kändes mycket bättre. Men nu sitter jag här, och suckar och stånkar så fort jag måste röra mina ben. En sak är säker, det blir att åka hit igen nästa år.

Imorgon bär det tillbaka till Uppsala och sen vidare hem till sambon på söndag. En vecka i Sälen, som började lite avigt men avslutades jättebra, är nu slut. Och vilka minnen man har fått. =)

Av Em - 12 mars 2013 20:45

Jaha, då sitter man i en stuga i fjällen. Två hela dagar har vi varit här och vad har vi gjort?

Vi har åkt pulka, stjärtlapp och skidor. Brorsdottern går på skidskola på förmiddagarna, lillebror åker skidor hela dagarna och vi andra tre försöker få tiden att gå. A ville gärna också åka lift och skidor utför, men det går ju tyvärr inte. Han fick ett par längdskidor av mormor men han har lite svårt att fatta galoppen. Men han tar sig fram på plan mark i alla fall.

Vi bor trångt i en liten lägenhet och det är ganska påfrestande. Men det fungerar. Mamma är redan på g att boka stuga/lägenhet till nästa år, men jag vet inte än om jag är så sugen på att följa med. Jag måste få tänka på det.

Än har jag inte ställt mig på varken skidor eller snowboard. Har inte bestämt mig än hur jag ska göra. Lillebror har dessutom inte varit så pigg heller, och utan honom åker jag inget. Så vi får se hur veckan avslutas.

Bjuder på en bild från vårt fönster;

Av Em - 7 mars 2013 13:49

Den började bra. Men det gick nerför redan på måndag kväll.

När sambon hämtar mig efter jobbet så berättar han att det har varit en unge på dagis som spytt. Jippie! Fan vad lägligt. Hur gör vi nu?

På tisdagen var jag och besiktade sonen på BVC. Det var dags för 2,5-årskontroll. Och han gick igenom =) Hon tyckte han pratade jättebra och han kunde benämna alla saker hon visade honom. Dock inte mugg, men han visste att man hade kaffe i den. Frågade samtidigt om råd angående magsjukan på dagis. Hon sa att eftersom vi hade en resa inbokade så skulle vi vara hemma resten av veckan.

Så så fick det bli. Sambon stannade hemma på förmiddagen igår. Jag slutade kl 13, vilket passade perfekt. När jag kom hem for han till jobbet. Idag jobbar han vanligt tid och jag börjar två timmar senare. Så jag tappar två timmar, men det skiter jag i.

Än så länge har A inte visat någon symtom på att vara sjuk så han har förmodligen klarat sig den här gången. Skönt!! Så på lördag bär det av till Uppsala. Ser fram emot det. Blir långa dagar fram till dess bara. Tur att man jobbar så att tiden flyter på lite fortare. =)

Av Em - 3 mars 2013 20:10

Den blev inte så lugn som jag hade tänkt mig. Dock fick vi sovmorgon för första gången på evigheter.

Igår kväll så vaknade A vid halv elva och när han upptäckte att pappa inte låg i sängen så skulle han gå ner till honom i gillestugan. Nu var det ju lördag så det fick han. Vi satt bara fem minuter innan vi gick och lade oss alla tre, i vår säng.

Och idag blev det då sovmorgon. Kl 9 vaknade vi. Skönt för alla att få sova ut ordentligt. Hade dock värk i ryggen. Sonens feber var som bortblåst, men snorigheten var kvar. På förmiddagen så åkte sambon skridskor i hockeyhallen medan A och jag åkte pulka i Tjustkulle. Och på eftermiddagen var vi hos svärföräldrarna. A var inte det minsta svårlagd idag. Somnade på två minuter. "Det var hönt", som min son skulle säga =)

Imorgon går jag på det nya schemat. Blir ingen stor skillnad, jobbar en kvart längre bara.

Tjingeling!!!

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards