ejalh

Alla inlägg under april 2013

Av Em - 27 april 2013 22:05

Som den här morgonen startade, sämre kan det inte bli.   Sonen kom in till oss som vanligt på natten. Inget mer med det. Vaknade sedan tio minuter innan alamet skulle gå av kl 5. Tänkte att det var väl lika bra att gå upp. Ska precis smyga ut ur sovrummet och stänga dörren försiktigt när sonen sätter sig upp i sängen och hostar. Och han tar i ända från mellangärdet. Jag vänder om på två sekunder, tänder min sänglampa, sätter mig brevid honom och sekunden senare så ligger han över mitt knä och kräks. Det blir inte mer av det.


Samtidigt får jag ett meddelande och minuten senare så ringer det. Svärfar meddelar att svärmor inte mår bra så det blir ingen Ullared-resa. Allt bara rasar. Jag blir ärligt talat såå ledsen. Allt jag har skjutit upp för att jag skulle kolla priset i Ullared först. Och den där dagen då jag får egentid och hittar på något på egen hand bara skjuts längre bort.


Hur som helst så kan jag inte somna om. Så tjugo i sex så går jag och sonen upp och lägger oss i soffan och tittar på tv. Vid nio väcker vi sambon och resten av dagen blir faktiskt väldigt bra.    Inhandlade nya skor till sonen, var nere på stan och köpte kläder till densamma och åkte lite tuff-tuff-tåg. På eftermiddagen stårlade vi samman med Bea och hennes underbara ungar på speedwaybanan där det pågick lag-cup. Ett par timmar där, sen vidare till Maxi och sen hem och vila. Det tär på en att var aute hela dagen. Men det har varit sååå trevligt att umgås med sambon en hel dag. Och att umgås som familj. Behövde det lika mycket som att få egentid.


Något mer av sonen "magsjuka" blev det inte. Tror att hans spya var en kombinations av värme och hostattack. Att sova mellan oss kan bli väldigt varm och så i långärmad pyjamas med. Han har väl i för sig ätit dåligt idag. Men någon magsjuka tror jag inte att det var. (Förlåt Bea, att jag inte sa något, men jag tänkte inte på honom som magsjuk. Jag hoppas verkligen att han inte var det och att ni klarar er ifrån det.   )


Nu är sambon på stan och firar en arbetskamrat som fyllde år i fredags. Imorgon blir det en lugn dag. Ska nog försöka hinna med lite i trädgården. Sambon ska köra lite cross på eftermiddagen. Första gången för i år. Kul!!   

Av Em - 26 april 2013 21:07

Och det betyder väl egentligen bara en sak; fullt ös, medvetslös!!! Vilket ös det har varit på jobbet idag. Men det är så roligt. Timmarna bara flyger förbi. Framför allt när det mesta fungerar. Ja, kunderna kan man ju aldrig påverka. Och när vi som arbetar blir på hugget och gillar när det är lite tryck så verkar kunderna bli mer lättretliga och aggressiva. Så efter ett härligt pass på 9 timmar så var det rätt skönt att få komma hem och slänga sig i soffan.


Sitter nu och laddar inför morgondagen. Svärmor ringde innan och frågade om jag fortfarande ville åka. Det lät nästan som om hon ville dra sig ur. Men jag måste säga att även om vi åker den sämsta tiden på hela månaden så ser jag fram emot det. Kalla mig galen, men jag tycker att det ska bli jättekul. Så imorgon går jag upp kl 5, gör irodning min smörgås, tar med mig antingen kesella och hallon eller små mozzarellabollar. Får se imorgon vad jag blir sugen på   


Tänk att det ska vara så svårt att byta internetleverantör. I tisdags så stängde Netatonce ner vårt internet, en dag för tidigt. Igår försökte Telia få kontakt med mig, ringde upp dem idag. Och då säger de att Netatonce fortfarande inte har "dragit ur sin kabel"   . De har inte skickat ut någon tekniker som fysiskt drar ut deras kabel ur skåpet. Telia kan nämnligen varken göra en beställning eller skicka ut deras tekniker för att koppla i deras kabel, innan Netatonce har dragit ur sin. Herregud, vad invecklar det måste vara. Det är helt sjukt. Är väl inte sur på någon av leverantörerna, men de gör det verkligen inte smidigt för sig. Ja ja, det är väl bara att hålla tummarna för att Telia är snabba när de väl har tillgång till linjen. Hoppas hoppas.....


Nä, kanske skulle kolla på det där programmet som står på på tv:n.   



Av Em - 23 april 2013 20:59

I två-tre veckor framöver blir det inte roligt. Idag stängdes vårt internet ner. Och eftersom telefonen gick över det så är öven telefonen avstängd. Vi håller på att byta internetleverantör och det vet väl alla att det alltid är omständigt. Men jag håller tummarna för att det går fortare än vad de har sagt. Och den nya leverantören har varit så snälla och skickat oss ett mobilt bredband till datorn så länge. Och helt gratis med.   Det är rätt så unikt känns det som.


Idag har jag varit ledig. Samma dagordning som alltid på tisdagar. Skjutsa sambon, städa, äta, handla.... Men idag så var vi och lämnade bilen på sambon jobb efter handlingen. Sonen cyklade sen hela vägen hem. Är rätt imponerad faktiskt över att han orkade. Duktig var han med och stannade när jag sa till honom. Det är en del vägar som ska korsas.


Helgen har bestått av jobb. Surt då det har varit kanonväder. Men började inte förrän kl 15 på lördagen så jag han njuta en hel del innan av solen.


Sambon är åter tillbaka på jobbet vilket innebär övertid. Det kan man räkna med lika mycket som att det blir blött när det regnar. Men det är bara att bita ihop och finnas där när han vill prata av sig.


Nu vill jag att veckan går fort. På lördag bär det nämnligen av till Ullared. Har inte varit där på mååååånga år. Men nu så ska jag, svärmor och svägerska åka dit. Och vad passar inte bättre än att åka en löningshelg.    Men det kommer nog att gå bra. Har en budget på 2000 kr, tror ni det räcker????

Av Em - 17 april 2013 22:21

Det är ett bra program, Helt sjukt på TV 4. Vettiga ämnen och vettiga svar. Bra programledare med.

Dagen har spenderats med familjen. Vi började med en tripp till Jönköping och IKEA. Vill man åka dit och kunna gå i lugn och ro så ska man åka en vardag, förmiddag, innan lön och barnbidrag. Knappt en människa på hela varuhuset. Så skönt!! Så vi fick med oss det vi skulle ha; en stol och en säng till A. Och så en tv-bänk. Sen när vi kom hem skulle ju allt monteras. Så det gjorde jag så fick sambon fixa middagen; grilla.

Ja, sambon är ju hemma igen. Det blev lite presentutdelning på kvällen i måndags. I tisdags var dock irritationen stor. Jag gick upp med sonen som vanligt vid halv sju. Jag städade, fixade lunch och åkte och handlade. När vi kom hem så hade sambon gått upp. Då var klockan halv tre. Visste att det skulle bli så men blev likt förbannat irriterad.
Efter lite däckbyte så kom svärföräldrarna förbi på lite fika.

Imorgon blir det att jobba på kvällen medan sambon och sonen är hemma. Men vi får förmiddagen tillsammans i alla fall.

Av Em - 14 april 2013 19:48

Nu är den äntligen kommen. Sista natten själv. Ja, utan sambon i alla fall. Imorgon så kommer han äntligen hem. Mmmmmm =)

I fredags var det full rulle hela dagen. Åkte ut till Bea och fikade på förmiddagen. Hem och äta lunch. Sen köra sonen till farmor och farfar. Där fick han sedan vara medan jag for iväg till Kalmartravet med jobbarkompisarna. Var skitnervös. Det var ju första gången sonen skulle sova över. Någonsin!

Fick sova ut på lördagen. Eller ja, jag vaknade vid 8. Men jag hade fått sova barnfritt och vakna när jag vaknade. Åt frukost i lugn och ro. Åkte och handlade och sen hämtade jag sonen. Han var glad över att se mig.

Och det hade gått kanon. Över förväntan. Jag blev gråtfärdig när fick höra vilken ängel han hade varit. Han hade somnat innan farmor läst klart godnattsagan. När farmor sedan skulle gå och lägga sig så vågade hon inte gå in och störa honom så hon sov i soffan. På morgonen tror vi att han har vaknat, gått in till farmor, tittat till henne och sedan gått in till sig igen, utan att väcka farmor. När farfar kommer ner vid 7-tiden så sitter A helt stilla i sin säng och bara väntar. Helt otroligt!! Här hemma så ska det ätas frukost så fort man öppnar ögonen.

Men det var en sån lättnad över att det är gjort och att det gick bra. Nu finns det knappt några hinder kvar för att jag och sambon ska kunna få någon kväll för oss själva.

Idag har det varit underbart väder. Startade dagen med att tvätta bilen. Första gången jag gör det själv. Det gick jättebra och sonen accepterade att sitta kvar i bilen. Jätteduktig var han. Sen har vi varit ute och cyklat en hel del. Så idag var han lättsövd.

Imorgon blir det jobb och föris. Farmor och farfar hämtar sonen och när vi sen kommer hem på kvällen så väntar sambon. Gud sååå härligt!!!!

Av Em - 10 april 2013 19:58

Fy faaan, vad trött jag är. Det är helt sjukt. Kan knappt hålla ögonen öppna och har sån huvudvärk....

Men det har varit en bra dag. Upp tidigt, inga problem med sonen sovandes i min säng. Lugn dag på jobbet och tidigt slut. Hämta sonen och så en fika på Oskar's. Sen vidare till Sandra och Elias för lite lek. Hem, äta middag och sen kom svärfar förbi på lite fika.

Nu sover sonen och jag slöar i soffan. Det är utmattande att vara ensam förälder. Stor eloge alla sådana där ute.

Imorgon kör vi ett nytt förmiddagspass, till kl 14. Hoppas på fint väder så att vi kan vara ute när vi kommer hem. Sen tar vi helg. =)

Av Em - 9 april 2013 20:26

Usch vilken dag. Inte så annorlunda från andra tisdagar, men ändå mer krävande. Och det är ju klart; i vanliga fall är vi ju två på eftermiddagen.

Det är sååå tråkigt att vara ensam hemma. Idag städade jag på förmiddagen. Efter lunch så var vi och handlade. Hemma igen så var vi ute lite i solen. Sonen somnade när vi kom in och jag passade på att ringa och söka efter min matta.

När jag sökte efter den på mobilen fick jag bara upp meddelande att "tjänstevillkoren överskridits och kan leda till förseningar". När jag istället gick in på datorn och kunde se hela kollinumret så står det att det ligger i Nässjö. Ringer då till postens kundtjänst. Det visar sig att mattan är för stor för att skickas till mitt utlämningsställe. Alternativen är att hämta den i Nässjö eller få gratis hemkörning. Och eftersom jag var så ivrig att få hem den så fick det bli att jag hämtade den. Väckte sonen, mutade med glass och for iväg. Nu ligger mattan på sin plats och det blev kanon.

Och nej, det blir ingen bild. Vill ni se den så får ni komma hit =P

Imorgon blir det jobb till kl 13. Sen besöker vi ett par kompisar. Kvällen är öppen för vad som helst....

Av Em - 7 april 2013 19:40

Har nu blivit hockeyänka. Sambon åkte för 3 timmar sen. De borde vara i Stockholm snart. Sonen har somnat och jag sitter nu framför tv:n och tröstar mig med en liten Budapest-bakelse. Oftast kan jag tycka att en ensam kväll kan vara ganska skönt. Men redan nu börjar ensamhetskänslan krypa på. Blä för att behöva sitta ensam varje kväll en vecka framöver.

Har jobbat fm idag. Började kl 7.30 och fick äntligen vara med och räkna kassorna vilket jag tycker är roligt. Slutade kl 14 och åkte hem för att spendera lite tid med HELA familjen. Efter maten så gick jag ut och städade ur bilen. Svärföräldrarna ska ha bilen imorgon när de ska hämta på föris, och då är det bäst att den är ren. Sonen var med och cyklade.

Är sjukt trött efter en tidig morgon. Har bara försökt umgås med sonen på eftermiddagen och nu ska jag bara slappa. Blir kanske en tidig kväll ikväll =)

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards