ejalh

Alla inlägg under augusti 2014

Av Em - 25 augusti 2014 22:15

Äntligen är helgen över och även första arbetsdagen denna vecka. Helgen gick trots allt ganska fort. Fyller man den med mycket så går tiden.

Lördagen bestod av först jobb till kl 15. En liten annorlunda arbetsdag. Stod och promotade våra maskotars nya låt. Bjöd på dricka och popcorn till barnen och dansade arslet av mig. Skitkul! 1 låt nonstop i 4 timmar, det ni! Kvällen spenderades sen tillsammans med svärföräldrarna där det blev till att grilla. Mysigt.

Söndagen började vid 9. Börjar med att röja i köket, plocka ur och i diskmaskinen, innan jag sätter igång med bullbaket. Två timmar senare är jag klar och då kommer ett par kompisar med sina barn på fika. Det var planerat och Jocke hade varit iväg och köpt frallor. Det var sååå gott. Vid 16 började jag jobba och körde stängning. Riktigt drygt. Men det ju pengar.

Idag började dagen tidigt. Sambon väckte mig vid kvart i sex. Vi tassade upp och väckte sedan vårt födelsedagsbarn med sång och paket. Och han var så beredd på det. Han for upp och började riva i paketet direkt. Och gissa honom han blev glad över presenten. Och så var han i full gång. Lägga sig och sova igen var ju ingen ide. Slumrade lite i soffan. Cykling ner till dagis och sen ett seeegt pass på jobbet. Mysigt att bli hämtad sen dock och få höra allt sonen fått i present, på dagis och via brev. Han somnade väldigt lätt idag. =)

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Städa, handla, BVC och sedan kalas på eftermiddagen. Skönt att man är ledig helgen som kommer.

#helg #4år #dans #popcorn #bakabullar #fika #födelsedag #presenter

Av Em - 20 augusti 2014 19:48

Gårdagen var helt underbar. Jag hann inte städa men det skiter jag i (det du, Sandra.).

Först på förmiddagen så kom Bea och Vicktor på besök. Alltid lika trevligt. Vicktor gick raka vägen in på A's rum och lekte med bilar och A satt och tryckte i soffan. Men efter ett tag så kom dem igång.

Lite lunch i magen och sen åkte A och jag och handlade. Sen blev det ett besök på lab och lämna blodprov. Har snart facit över hur illa semestern har varit mot mitt blodsocker. En lugn eftermiddag avslutades med ett besök av Sandra, Elias och Tuva. Så det blev lite härligt bebismys på kvällen. Härligt att det äntligen blev av. Tack Sandra. Dock gjorde det inte susen för min bebislängtan, men mysigt var det.

Nu ligger sonen och sover. Efter en sen kväll igår och en tidig morgon idag så somnade han ganska lätt. Sambon är i Jönköping. Då han inte var nöjd med tvn så skulle han åka och byta igår. Det gick dock inte (trots att Elgiganten har den servicen) pga av att ägaren har en egen tolkning av denna service. Enligt hemsidan så räcker det med att inte vara böjd med produkten. Men enligt ägaren så fick man inte byta till en likvärdig produkt, utan man var tvungen att gå upp i prisklass. Han är inte klok, den mannen. Nu är det sluthandlat där. Så sambon är nu på MediaMarkt för att försöka hitta en annan tv. Får se vad han kommer hem med.

Imorgon blir det eftermiddag-/kvällsjobb. Se om jag får ork till att baka lite till sonens födelsedag.

#vänner #bebismys #blodprov #elgiganten #mediamarkt #tv

Av Em - 18 augusti 2014 22:09

Det är helt sjukt vad trött jag är. Idag har jag gäspat stort hela dagen på jobbet. Och det är starka gäspningar som inte går att hindra. Nu är det sagt att vi inte får stå och gäspa när vi jobbar. Men ärligt, det är något vi gör när kroppen kräver det. Jag kan tycka att så länge jag är trevlig och glad mot kunderna och inte beter mig slött så kan det ju inte vara så farligt. Eller man kanske skulle sjukskriva sig när man känner sig för gäspig?

Jag känner mig trött i stort sett varje dag, oavsett om jag är ledig eller jobbar. Jag tror att beror på att jag aldrig får sova. (Jo, jag får sova på nätterna och nej, jag är inte ensam om det). Men jag har aldrig sovmorgon, utan det är upp kl halv sju sju VARJE dag. De enda gånger jag får sova längre är när sonen sover längre. Det är nog där skon klämmer. Oavsett hur länge jag får sova så är det alltid sonen som bestämmer det och det är upp och va med honom som gäller när man vaknar. Man kunde önska att sambon ville ta honom någon gång mer än vad han gör. För visst händer det, en gång varannan månad kanske (som bäst).

Ja ja, någon gång får man väl igen det. I lördags var det shoppingdag med stort S. Först var vi på stan och jag köpte massa tröjor till sonen. Insåg att han har typ inga långärmade tröjor nu till hösten. Sen åkte vi till Elgiganten (egentligen skulle vi till Intersport) och åkte därifrån med en ny tv och en surfplatta. Tror att sambon hade ett fördröjt fall av solsting. Eftermiddagen och kvällen spenderades med svärfamilj och kräftor. Lite crusing kollade vi på med.

Söndagen blev en riktig slappardag. Fika hos svärfamiljen och sedan åkte sambon till Jönköping en sväng med polarna.

#trött #sovmorgon #tidigmorgon #tv #ipad

Av Em - 15 augusti 2014 21:40

Då har det gått halva augusti. Jag har jobbat i fyra veckor. Och helt plötsligt så samarbetar blodsockret med mig igen. Eller egentligen är det väl inte så konstigt. Jag har ätit mindre nyttig mat och mer skit på kvällarna under semestern. Men man tycker ju att det inte borde göra så stor skillnad då jag använder kolhydraträkning. Jag har ju hela tiden tagit insulin som motsvarat kolhydratintaget. Men det har varit helt åt helvete med blosockret. Svajigt och högt.


Men visst. Detta är väl egentligen ett ganska tydlig besvis på att olika "snacks" resulterar i olika värden. Man får en ganska klar bild över hur olika livsmedel påverkar kroppen. Så mitt favoritmellanmål har helt klart blivit kvarg;  Lindahls med smak av hallon eller citron-lime. Perfekt förpackade i enportionsstorlek på 150 g. 4 gram kolhydrater i den lilla burken. Är dock lite rädd för att äta dem för mycket. Med tanke på att träning är så gott som obefintlig så vill jag inte äta för mycket av det.


Men bilden nedan kan väl knappast misstolkas. Halva augusti har gått och snittet på mina blodsockervärden är redan bättre än hela maj. Och långtidsvärdet jag tog i början av juni var 80.  Då är det ett snitt på de senaste 6 veckorna. Kan vi hoppas på ett bra resultat när jag tar provet nästa vecka?


 


#blodsocker #HbA1c #långtidsvärde #protein #lindahls #kvarg

Av Em - 14 augusti 2014 22:17

Den här veckan har jag varit såå bortskämd. Sambon har cyklat till jobbet varje dag, vilket har inneburit att jag har haft bilen. Dessutom inga tider att passa när jag har varit ledig.

Så i tisdags hade jag besök av en arbetskamrat. Jätteroligt. 2,5 timme med bara massa skitsnack om jobbet. Men även handling och städning hanns med.

Och på onsdagen efter jobbet så kom underbara Bea förbi med sin son Vicktor. Och där flög ett par timmar snabbt förbi. Pojkarna hann både fika och cykla lite. På kvällen blev det grillat, i en tappert försök att hålla kvar sommaren.

Idag har jag kört ett kvällspass på jobbet. Gick väl bra, förutom en viss irritation (ja, även idag). Vann en solstol i ett lotteri vi hade i lunchrummet. Det var kul då jag aldrig brukar vinna i lotteri.

Imorgon kör vi heldag på jobbet och sen tar vi lite helg.

#bortskämd #cykla #vänner #skitsnack #solstol #jobba #kvällspass

Av Em - 10 augusti 2014 21:55

Nu är det fem dagar kvar, till nästa helg. Och då är jag ledig.

Helgen har gått bra, men det har varit riktigt segt. Haft lite att irritera mig över. Det kommer och går. Irritationen är som värst när jag är i situationen. Men men....

Dagen idag började med förmiddagsjobb. Sen blev det lite grillat tillsammans med ett par kompisar och deras barn. Idag var de riktigt duktiga alla tre. Lekte jättebra. Tråkigt bara att det känns som om den sista riktigt varma helgen. Känns som om det kommer att bli kallare nu. Hoppas på motsatsen.

Imorgon går vi verkligen in i vardagen igen. Jag jobbar min vanliga tid, sonen går på dagis och sambon jobbar. Ska bli skönt. Vardagslunken kan vara både tråkigt och skönt. Man behöver den för att uppskatta stunderna med guldkant.

#helgjobb #grillning #vänner #vardag

Av Em - 8 augusti 2014 22:24

Då var man igång igen då. Har jobbat två dagar, jobbar tre dagar till innan man är ledig igen.

I onsdags blev det ett besök så Leos Lekland, vilket sonen älskade. Nu börjar han bli så tuff att han vågar springa iväg själv. Knappt man hinner med. Men kul hade han.

Och så blev det torsdag och jobb. Kvällspass som var hur segt som helst. Var iväg på förmiddagen och köpta sonens födelsedagspresent.

Idag har jag kört ett långpass, 10-19. Och imorgon gör vi om det. Fast idag har det varit lite rush. Sålde mjukglass för 10 kr. Jävlar vad snåla folk är =)

Sonen var på dagis idag. Första dagen efter semestern. Trodde att lämningen skulle bli besvärlig. Men det gick jättebra. Och han hade haft jätteroligt. Det var en helt annan son som jag kom hem till idag. Så nästa vecka ska bli så skön, när vi går in i vardagsrutinerna igen. Behöver dem rutinerna nu. Både min son och jag.

#leoslekland #dagisstart #mjukglass #jobb

Av Em - 5 augusti 2014 20:23

Besöket på resebyrån gick ungefär som väntat igår. Jag stod lite i bakgrunden och försökte hålla min son i schack. Men han är en kille med spring i benen helt klart. Men vi kom fram till vilken vecka vi ska åka och vart vi ska åka. Nu ska vi bara hitta rätt hotell och rätt pris. Det känns lite bättre, men vissa frågetecken finns ju kvar.


Efter veckor av värme och sol så kom idag en riktigt mulen dag. Regnet har kommit med jämna mellanrum. Efter en arbetsdag igår för sambon så har han återigen semester. De hade inget att göra på jobbet. Det konstiga är att deras uínhyrda hjälp från Rumänien jobbar. Kan bara skaka på huvudet. Men eftersom jag har lite lediga dagar just nu så är det rätt gött att ha sambon hemma med. Sonen får lite längre sommarlov, men jag hoppas att det inte påverkar honom för mycket.


Så idag har det stått storstädning på schemat. Skittråkigt, men gud så skönt när det är över. Nu ser det ut som ett hem igen, inte som ett lekrum. Sambon och sonen stack till tippen med allt skräp från altanbygget. Efter lunch var vi och köpte virke då jag i ren Ernst-anda ska bygga mig en hylla till altanen (och för att likna Ernst ännu lite mer så köpte jag mig en rundstav). Sambon är lite road av att jag ska bygga en hylla själv efter egen design och ritning. Men jag tror att det kan bli bra. Fika hos svärföräldrarna och sen hämta mina nya gardiner på posten innan vi vände hem för middagslagning.


I morgon blir det en tur till Leos Lekland. Sen får vi se....


#utlandsresa #städning #semester #hylla #Ernst #leoslekland


Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards