ejalh

Alla inlägg under februari 2015

Av Em - 27 februari 2015 21:17

Då har man gjort sitt för denna gång. Nu väntar 9 dagar ledighet. Gud, så skönt.

Efter ett stimmigt 9-timmarspass så kom jag hem till en stimmig son och en trött sambo. Efter lite fredagsmys väntade sängen för sonen. A ville att pappa skulle natta. Först sa han nej, men ändrade sig sen suckande. Dessa kvällar, när jag är hemma men pappa ska natta, händer väl så där två-tre gånger om året. Varför, varför, kan inte sambon bara göra det? Varför ska det suckas och stånkas för? Jag är precis lika trött som han.

Ja ja, imorgon väntar en hektisk dag. Och på söndag blir det fjällen!!!! Men just nu känns det bara bökigt. Dem som har bokat lägenheten kommer inte upp förrän på tisdag. Mamma har ingen koll på antal sängar. Det är bara ett enda virrvarr av antagningar och förutfattade åsikter. Ingen vet något, och dem som vet något säger inget.

Nej, nu tar vi en dag i taget. Full rulle imorgon.

Av Em - 24 februari 2015 22:14

Idag var det då dags för läkarbesök på ögonmottagningen. När man är diabetiker så kollar man ögonbotten efter nya blodkärl, blödningar. Har aldrig haft sådana allvarliga så att de har behövts behandlas. Tills jag fick min son. Efter graviditeten så har jag haft många blödningar som har behandlats med laser. Åkte idag på en koll och hade inga planer på att göra någon laserbehandling. Tji fick jag. En oplanerad laserbehandling på vänster öga blev det. Fick även en remiss för återbesök om 6 veckor. Då ska jag laserbehandla vänster igen. Hade även en blödning på höger. Den gick dock inte att behandla. Har den blödningen inte försvunnit eller minskat till nästa besök så blir det en remiss till Linköping. Vad dem sen gör där har jag ingen aning om. Det fick jag inte veta. Vad jag däremot känner är att det inte kommer att vara en förbättring på ögat. Jag har ett relativt lågt, stabilt långtidsvärde på sockret. Och ändå har jag fått dessa blödningar. Kan ju inte göra något annorlunda. Tror väl å andra sidan inte att det är så farligt eftersom jag på senaste linsundersökningen såg bättre än vad jag har gjort innan. Men lite nervös är jag. Har gråtit en hel del idag. Inte blev det bättre heller när jag fick betala för två läkarbesök eftersom laserbehandlingen inte var inplanerad. 600 kr bara så där....

En lugn och slö eftermiddag avslutades med fackmöte. Det behövde jag. Lite egentid med ett härligt gäng arbetskamrater. Dagen avslutas bättre än den började.

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Jobb till kl halv två, hämta sonen, klippa sig och så hämta sambon. Men jag räknar ner, 3 arbetsdagar kvar....

#ögonbotten #ögonläkaren #laserbehandling #facket #fackmöte

Av Em - 23 februari 2015 22:10

Nu så, nu är det bara att kämpa på. Fyra arbetsdagar kvar sen är jag ledig i 9 dagar.

Byggkaoset på jobbet blir bara stökigare och stökigare. Men det är sååå roligt. Det jobbigaste är nog att det händer så mycket och jag har ingenting att säga till om. Jag har liksom ingen insikt i vad som händer och sker. Och jag hatar det. Så det blir nog bra med lite semester.

I torsdags "firade" jag och sambon 15 år. Så mycket firande blev det väl inte. Jobbade kväll så vi sågs typ inte på hela dagen. Men faktum kvarstår - 15 år tillsammans. Helt sjukt!!!

Så på jobbet går det bra, på hemmaplan går det bra. På andra områden är det nattsvart. Men man kämpar vidare.

Imorgon blir det tidig morgon. Besök hos ögonläkaren väntar. På kvällen blir det fackmöte. Vuxet liksom!!! =)

#byggkaos #semester #nattsvart #fackmöte #ögonläkaren

Av Em - 18 februari 2015 22:44

Att en människa kan känna mig så väl....

Haft två lediga dagar. Och det har varit sååå skönt. Tisdagen började med frukostdejt. Bea kom förbi. Mådde så mycket bättre när hon hade åkt. En riktig vitaminkick är vad hon är. Och hon känner mig så väl. Bara att hon insåg det faktum att jag är fruktansvärt svår att överraska och svår att inte förolämpa. Jag tar mycket på fel sätt. Meeeen, det finns fortfarande några saker som hon inte kan lista ut. Och det kommer hon aldrig att göra heller, förrän det är försent! (Den du Bea, fick du något att tänka på!)

Efter besöket så tog jag tag i städningen. Och så flöt dagen på som den brukar. Sambon hade med sig semmelwraps hem (som jag beställt) och efter maten så for han till en kompis.

Idag tog vi det väldigt lugnt. Sambon kom hem till lunch, hade inget att göra på jobbet. Så det blev lunch på Chili Thai för familjen. Mums!! Strax innan middagen trotsade jag och sonen den iskalla vinden och gick ut en timme. Välbehövlig avreagerande från sonens sida som suttit inne i två dagar.

Imorgon väntar jobb igen. Nu är äntligen cykeln lagad så nu slipper jag tigga skjuts av mina arbetskamrater.

#svår #bästis #ledig #thaimat #semmelwrap #semlewrap

Av Em - 14 februari 2015 21:06

Måste nog ändå hålla med min arbetskamrat om att det är butikernas högtid. Det ska köpas smycken, blommor och choklad. Och har ni tänkt på att det bara är tjejerna som ska "firas".

Nej, jag har inte fått något, men det gör mig ingenting. Känns bara krystat. MEN det hade ju varit trevligt med sovmorgon, slippa laga maten och kanske slippa läggningen av sonen. Men nej då. Här sitter jag ensam framför Melodifestivalen. Sambon har suttit framför tv-spelet i sen kl 5 och kommer nog sitta där ett par timmar till.....

Helgen har annars varit ledig. Gårdagen var lugn på fm. Efter en lunch bestående av rosa(!) pannkakor så stack vi iväg till hockeyhallen. Sonen invigde sina nya skridskor och hockeyhandskar. Han åkte mycket bättre på dessa skridskor än de han hade innan. Idag har vi bara tagit det lugnt. En tur ner på stan, kom tomhänt hem som vanligt.

Imorgon blir det hockeyhallen igen. Sonen är som galen. På eftermiddagen kör jag en tjejträff med två goa brudar medan grabbarna åker och kollar på det lokala hockeylaget. Blir nog en bra avslutning på helgen.

#allahjärtansdag #melodifestivalen #hockey

Av Em - 10 februari 2015 15:03

Fick igår en plötslig känsla av sinnesro. Tillvaron kändes riktigt bra. Hade precis varit på sjukhuset och haft ett riktigt trevlig läkarbesök. Han var imponerad av det jobb jag har gjort med mitt långtidsvärde och resultatet av det. Gårdagens resultat var visserligen två punkter högre än gången innan, men jag låg fortfarande under 70. Så nu är målet 65-64 (låg på 69 nu), men han tyckte att det kunde få ta längre tid än vad den senaste minskningen hade gjort. Långsammare och stabilare. =) Fick frågan om jag ville testa en ny blodsockerapparat. Den heter Freestyle Libre och är det senaste. Man slipper ta stickning fingret. Istället sitter det en sensor i överarmen. Kunde inte bestämma mig direkt. Är lite skeptisk mot sensorer, men den här skulle vara bra. Ska fundera på det i ett par månader, tills jag ska träffa sjuksköterskan igen. Får ta mig en ordentlig funderare, ställa plus mot minus.

Solen lös också underbart igår, vilket förmodligen bidrog till känslan.

Dock försvann denna känsla ganska fort när jag kom till jobbet. Ibland slår det mig vilket skitjobb man har. Man får ta emot fruktansvärt mycket skit och folk har väldigt många förutfattade meningar. Och man får inte göra något för att bita ifrån, "Då kan vi förlora en kund". Och noll i respekt. Vi ska bara vara där, vara trevliga och sköta vårt jobb. Ett hej ska väl inte vara så svårt att klämma ur sig, eller ett leende eller ett tack. Det är tur att man har så bra arbetskamrater som man ändå har.

Idag har jag försökt njuta av min lediga dag efter 7 dagar av arbete. Lite städning och sen en tur ut i lekparken och solen. Sonen började leka med grannpojken så jag kunde verkligen njuta av solen. Härligt! Imorgon blir det jobb igen.

#läkarbesök #HbA1c #freestylelibre #skitjobb #nollrespekt #solen

Av Em - 4 februari 2015 21:49

Det är lätt att bli irriterad när grannen sätter igång sin maskin kl halv tio på kvällen. Men när detta innebär att vi får vår garageuppfart skottat så kan man acceptera det. Det är bra med en granne som gillar maskiner och har en snöslunga. =)

Idag har jag avverkat jobbdag 2 av 7. Gick kanon. Hade möte efteråt. Agerar mest som sekreterare, men det är roligt. Lugnt var det idag i alla fall. Igår var det dock kaos. Pensionärerna får rabatt på tisdagar och dessutom sålde vi färska kroppkakor från Öland i butiken. Kanske inte den bästa kombinationen, men så är det....

Idag när jag hämtade sonen på föris så visade han att de hade gjort pistoler av papper och sugrör (fråga mig inte hur). Rätt så häftig var den. Men är det verkligen lämpligt pyssel på förskolan? Att lära barnen leka med pistoler. Jag tycker inte det. Men nu var det gjort, sonen älskar den, så det är väl bara att göra det bästa av situationen. Snöbollskrig gillar han med. Den idén har han fått på föris. En lärare började kasta på honom och han ger ju så klart tillbaka. Snöbollskrig tycker jag dock är mer acceptabelt. Där kan man lättare styra vart bollen hamnar och om den hamnar fel så kommer reaktionen direkt. När de låtsasskjuter med pistoler så har de nog inte samma grepp om vad de gör. Ja, sonen har låtsaspistoler hemma. Men där tar jag ansvaret för att lära honom att man t.ex inte får sikta på människor. Här skjuter vi i luften eller på möbler. Tror inte att de har samma koll på föris.

Imorgon kör jag ett kvällspass. Kommer nog gå bra. Blir nog lika lugnt som vanligt. På lördag drar äntligen Melodifestivalen igång. Ska bli såå roligt. Eller vad säger du Bea? ;-)

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards