ejalh

Alla inlägg under juli 2014

Av Em - 30 juli 2014 20:37

Hoppsan! Det var värst vad fort den veckan gick. Fast det kändes inte så under tiden.

Efter en hektiskt helg med långa arbetspass och en hel del inre stress så har denna vecka börjat ganska lugnt. Då sambon bestämde sig för att riva vår altan i söndags så har dagarna bestått mest i att bygga upp den nya. Och det blir riktigt bra. Den blir högre upp så nu kan man äntligen gå ut via altandörren i sovrummet.

Idag körde jag ett kort pass på förmiddagen. När jag kom hem så låg sonen i 39 graders feber. Inte roligt! Så det blev en riktig lugn eftermiddag. Har planer på att träffa sambons kusin m familj i morgon, men vi får se hur det blir med det. Ett pass på jobbet mellan halv nio och tre blir det först i alla fall. Efter det tar jag 6 dagar ledig. Gött!

#altanbygge #ledighet #jobba #feber

Av Em - 22 juli 2014 19:58

Bokstavligt talat.


Gick på semester med en bra känsla i magen. Tre veckor senare så är glädjen nerkörd i botten. Tog nytt långtidsvärdeprov i början av semester. Fick snabbt svar och jag hade sänkt det jättemycket, från 82 till 69. Helt underbart. Ska ta ett nytt om tre veckor. Men det kommer inte att se lika bra ut.


    

Snittvärdet i juni var 9,0. Och efter ca 19 dagar i juli så ligger julis snitt på 10,5. Vem som helst kan ju se att jag har höjt långtidsvärdet (som är ett snitt av de senaste 6-7 veckorna). Fan, rent ut sagt.


Men det lustiga är att jag inte har gjort något annorunda än när jag jobbade. Jag har tagit insulin, använt mig av kolhydraträkning och verkligen gjort som jag brukar. Visst, sen har jag kanske ätit onyttigare, ojämnare och så. Men eftersom jag använder mig av kolhydraträkning så borde det inte göra så stor skillnad.


Mina misstankar har varit att jag har rört på min mindre än när jag jobbar. Nu har jag inget jobb där man springer runt en massa, kan bli rätt stillasittande. Men tror ändå att det kan vara skillnaden.


Nu är jag tillbaka till jobbet. Jobbade igår och har varit ledig idag. Men redan nu märker jag skillnad. Idag har jag legat under 10 i blodsocker hela dagen. Utan att anstänga mig. Då har jag ändå fikat och hoppat över lunchen. Det är helt sjukt att jobbet kan ha en sådan påverkan. Skönt bara att det är till det positiva.


Så nu ska det bli skönt att komma tillbaka till rutinerna. Faktiskt. Dock har sambon semester 2 veckor till. Men jag kommer in i rutinerna igen. Och det är nog bra för mig. Dock blir det ingen bebistillvekning denna månad eller nästa i alla fall.   


#hba1c #långtidsvärde #jobbetspåverkan #diabetes #kolhydrater #kolhydratsräkning #bebistillverkning

    

Av Em - 20 juli 2014 21:07

Då var det över. Imorgon går man tillbaka till jobbet.

Första veckan regnade i stort sett bort. Den innehöll dock en tur till Leos Lekland och lek och prat med alla mina vänner.

Andra veckan, då kom solen. En tur till Ullared, en födelsedagsfest och en tur till Västervik blev innehållet på denna vecka.

Och så då sista veckan. Kanonväder! Besök på High Chaparral, Astrid Lindgrens Värld, Öland och så en härlig familjekväll på en kompis landställe.

Den sista veckan har spenderats varannan dag hos, eller med, svärföräldrarna. Har varit ganska intensivt faktiskt. Tror att även sonen var rätt trött på att umgås med andra. Igår ville han inte att vi skulle åka till farmor och farfar idag när han hörde att kusinen skulle komma. Så nästa vecka får bli en ganska lugn vecka.

I det stora hela har det varit en bra semester. Alldeles lagom med tre veckor. Hade nog inte orkat med en vecka till.

Imorgon är man som sagt tillbaka i jobbkläderna. Dock med en skadad fot, men det ska nog gå. Kör stängning så jag är ju lite ledig på förmiddagen i alla fall.

#semesternslut #ullared #leoslekland #highchaparral #astridlindgrensvärld #ALV #öland #återtilljobbet

Av Em - 20 juli 2014 13:14

Och räkna till tio.

Är hemma hos svärföräldrarna. Det innebär 5 vuxna och två barn. Och dem två ungarna har det verkligen inte lätt. 5 par ögon som hela tiden ser allt dem gör. Men det som har har svårast med är allt detta tjat och hot och tillsägelser.

Jag har sagt det tidigare. Jag hatar när farmor, farfar eller faster säger till min unge när jag är i närheten. De får gärna backa upp mig när ungen inte lyssnar genom att distrahera honom med något annat. Men att börja skälla och hota samtidigt som jag gör det hjälper varken mig eller sonen. Ännu värre är det när de inte ens låter mig reagera. Jag kanske inte anser att det han gjorde var så farligt. Eller han kanske gör något som han får när vi är hemma. Han är knappt fyra år, man kan inte begära att han hela tiden ska tänka på att vi är hos någon annan. Hänger han på poolkanten hemma så gör han så klart det när vi är hos farmor och farfar (de har likadan pool). Vi säger åt han, men som sagt, han är 3,5 år och han glömmer.

Mina svärföräldrar har varit väldigt delaktiga i uppfostrandet av sonens kusin. Och är väl det fortfarande. Och jag kan tänka mig att instinkten sitter kvar. De vill säkert bara väl men jag har så svårt att ta emot det. Och vem är det som på auktoritet och vem är det sonen lyssnar på om de fortsätter så här? Det kommer ju inte bli lättare hemma om han bara lyssnar på farmor och farfar. Det är jag och hans pappa som är hans föräldrar, det är oss han ska lyssna på. I första hand.

Sen kan jag hålla med min kompis om att det är bra om barnen lär sig att bli tillsagda av andra vuxna än sina föräldrar. Och det vill jag att han ska göra, när jag inte är i närheten. Till exempel på föris, eller när jag är i ett annat rum. Men att 5 vuxna (och en kusin som är ögontjänare) börjar hoppa på sonen när vi sitter runt matbordet är inte särskilt snällt. Snacka om att trycka ner någon. Det räcker med att 1 tar hand om sonen, resten kan ignorera honom. Det funkar säkert lika bra.

Och ärligt talat så är han jävligare när kusinen är med, och jag vet precis varför.....

Nähä, djupa andetag och räkna till tio...... Får väl gå ut till dem andra igen....

#frustation #barnuppfostran #irritation

Av Em - 17 juli 2014 20:20

Vad skulle man göra utan dem?

Har idag haft ett trevligt besök av Sandra med familj. Barne lekte en del men var inte lika mycket på hugget som de brukar. Lite för varmt för det.

Annars har veckan börjat riktigt bra. Gjorde klart på framsidan så nu är det bara att vänta på gräset att ta sig.

Tisdagen spenderandes hela dagen på High Chaparral. Det var jätteroligt. Sonen var helt frälst. 3 kartor a 160 skott sköts upp innan dagen var slut. Med sheriffstjärna, pistol, hölster och hatt sprang han runt och sköt. Så söt.

Sent hemma på tisdagen och upp tidigt på onsdagen. Då bar det av för en heldag på Astrid Lindgrens Värld. Tillsammans med farmor, farfar, faster och kusin tog sig sonen an parken. I år gick vi runt hela parken. Så mysigt. Inte lika roligt som High Chaparral, men han var rätt trött med. Lite souvenirer och sedan bar det hem för grillning hos farmor och farfar.

Och idag blev det som sagt en härlig hemmadag med besök. Men imorgon får bilen jobba igen. Då bär det av till Öland.

#vänner #highchaparral #astridlindgrensvärld #ALV #öland

Av Em - 13 juli 2014 22:42

Då var semestervecka nr 2 slut. Denna har varit betydligt bättre än första.

Snabb sammanfattning
Måndag - städning
Tisdag - Ullared
Onsdag - skön hemmadag
Torsdag - skön start hemma, avslutade med fest (fick inte med mig sambon hem)
Fredag - seeeeg hemmadag
Lördag - en härlig dag i Västervik med speedway på kvällen som avslut
Söndag - arbetsdag i trädgården i ösregnet =D

Så nu väntar sista veckan. Den kommer att innehålla ett besök på High Chaparral, ett besök på Astrid Lindgrens Värld och en tur till Öland. Så nu hoppas jag på en fin sista vecka.

#semester #ullared #fest #västervik #speedway #ösregn #trädgårdsarbete

Av Em - 9 juli 2014 20:09

Fast det vet man ju att det en dag gör. Det fina vädret....


Ytterligare en underbar dag. Solen har varit här även idag.  Sonen började dagen med att bada.   Redan då var det 20 grader varmt. Passade på att sola lite. Till sonens stora glädje så fick han "dränka" mig med vatten där jag låg på gräsmattan. Var helt dyngsur. Tog en dusch och sen åkte vi iväg och handlade lite.


Sill, potatis, gräddfil, skinka och köttbullar till lunch, mums! Tog tag i tvätten och sedan blev det en promenad till Vasakiosken. Gott med mjukglass i värmen.   


Och nu sitter jag återigen ute i den varma sommarkvällen. Helt underbart. Sambon har bänkat sig framför tv:n. Han har hittat en serie som han sitter och plöjer igenom. Jag tycker inte om den, men det gör inget att han tittat. Då får jag tillfälle att sitta och läsa. Hann plöja tre böcker första semestervecckan, nu går det lite långsammare.


Imorgon blir det en lugn förmiddag för att sedan åka och fira en av smabons kompisar. Får se om jag får med mig honom hem sen på kvällen....


#sol #midsommarmat #mjukglass #böcker

Av Em - 8 juli 2014 22:22

Så var det gjort. Årets besök i Ullared.

Klockan 8 i morse gick bilen med hela familjen hemifrån. Efter två och en halv timme var vi framme vid ett välbesökt GeKås. Herregud vad folk. Men ingen kö in. Skönt!

Lugnt och stilla började vi mata av avdelningarna. Sonen tyckte väl inte att det var så kul i början, men när vi gick upp till barnkläderna släppte det för honom. Han fick allt han pekade på plus lite till. Resultatet blev 6-7 t-shirts, 2 par jeans, 3 par mjukisbyxor, 2 långärmade tröjor, 4 kalsipper, strumpor och ett par badbyxor.

Nöjda gick vi sedan och åt lunch. Skippade restaurangen och tog kaffebaren istället. Pannkakor, bakad potatis och kycklingspett. Ner igen och nu var det dags för leksaksavdelningen. Medan pojkarna gick där så tog jag mig en tur på damavdelningen. Mötte upp pojkarna och sonen hade hittat huuuur mycket som helst. Lite fick vi säga nej till, men han fick det mesta han pekade på. Han var såå glad.

Sen hade sonen fått nog. Resten av butiken satt han längst upp på varuberget i vagnen. När vi var klara och stod i kassakön så slocknade hela butiken ett par gånger. Misstänkte att det åskade ute och när vi tittade ut så, mycket riktigt, ösregnade det. Innan vi gick ut ur butiken så stod dem och delade ut regnponchos. Vilken service måste jag säga. Så vi packade in sonen och vagnen (som han återigen satt i, ovanpå alla kassar) i en poncho, tog varsin på oss och sedan var det vara att börja traska mot bilen.

Hade samma känsla även denna gång som jag hade förra året. Att jag åker därifrån och har missat halva butiken. Jag vet att jag inte har gått i alla gångar och hörn, men jag vet att jag har sett det mesta. Resultatet av denna shoppingdag blev 1830 kr. Då är det mina grejer och hälften av sonens. Helt klart nöjd. =) Denna gång såg vi även filmteamet. Ett par stammisar också.

Och A var så duktig. Han busade lite, men i det stora hela så skötte han sig jättebra. Vi sa åt honom att han inte fick springa iväg, utan alltid vara hos någon av oss. Vi visade honom hur personalen var klädda ifall han skulle komma bort. Men det gick jättebra. En stor och förståndig kille är han. Ja, det gick bra för sambon med. Han som bara åkte för min skull handlade mest. Kunde knappt få bort han från herravdelningen.

Och apropå stor kille; han har sovit utan blöja i en vecka nu och inte en enda olycka har det blivit. Jippie!!


#Ullared #GeKås #leksaker #kläder #regn #åska #blöjfripånatten

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards