ejalh

Alla inlägg under januari 2013

Av Em - 30 januari 2013 20:59

Idag har jag spenderat dagen i soffan. VAB så det står härliga till. Allt var som vnaligt igår. Sonen ganksa snorig men det är inget ovanligt. Utan det började inatt. Sonen kom in till oss och så fort jag tar i honom för att lyfta över honom in i mitten så känner jag hur varm han är. Han är brännhet. Han kryper intill och somnar om. Jag har svårt att somna igen då han ligger så nära och verkligen bränner mig. Och så pratar han lite i sömnen. På morgonen så tar tar jag tempen på honom och då har han 38,0. Vi bestämmer att jag blir hemma med honom. Och vi somnar om.


Vid tio (!) vaknar vi igen. Och jag blir inte ett dugg förvånad över att termometern nu visar 36,5. Det var väl det jag visste. Så nej, han har inte haft feber idag. Men med facit ihand så har han nog mått bra av att vara hemma. Han har varit lite mer gnällig än vanligt och näsan den rinner. Vi har bara tagit det lugnt och på tv:n har det rullat filmer. Inte för att han tittar direkt, nog mer jag som gör det.


Jag färemot blev lite dålig på eftermiddagen. När sambon frågade om jag skulle med till Eksjö för att hämta hans pass trodde jag nästan att jaghae blivit magsjuk. Så fort jag tänkte på middagen så blev jag illamående. Huvudet värkte och hela kroppen gjorde ont. Sonen hade somnat på soffan så jag tog mig två värkabletter och sen så kröp jag ner under en filt i soffan. 30 minuter senare så mådde jag mycket bättre och när sambon kom hem 1 timme senare så var jag riktigt hungrig. Undrar jag om jag inte bara hade en lätt migrän eller något.


En seg dag har det varit idag i alla fall. Sonen somnade efter en timmes "läggning" och med en temp på 35,8. Så imorgon måste vi gå ut lite. Sen så jobbar jag stängning. Helgen är fri så vi får se vad vi hittar på. Har lovat sambon att han ska få ta det lugnt eftersom han inte fick det förra helgen.


Så lång.....

Av Em - 28 januari 2013 22:30

Fick en liten sovmorgon idag. Sonen kom in vid sex-tiden. Vi sa hej då till pappa och sen så somnade vi om. Tjugo över åtta tyckte jag att det fick räcka. Men det var sååå skönt.


Väl på jobbet blev jag fruktansvärt grinig, och strax innan rasten var jag gråtfärdig. Hade ju hoppats på att få mitt nya schema när jag kom till jobbet. Men det såg länge ut som om jag skulle få vänta tills imorgon. Till min stora glädje så fick jag schemat precis innan chefen gick hem.


Några större ändringar tycker jag inte det var. På måndagar jobbar jag en kvart längre, tisdagar fortfarande ledig, onsdagar jobbar jag en timme kortare plus att var fjärde är jag ledig, torsdagarna blir 1,5 timme länge men jag slipper stängning och fredagarna ser ungefär likadana ut med någon timmes skillnad hit och dit. På helgerna är det en söndag som hon har ändrat, från dagpass till stängning.


Tyckte först att detta var väl inte mer "dagistid" som jag hade bett om. Jag jobbar ju fortfarande merparten på kvällen. Men när jag lade in det nya schemat i kommunens schemaprogram så resulterade det faktiskt i 1 timme mer per snittvecka. Så det känns ju ganska bra. Så nu vill jag att det ska bli mars =)


Gårdagen spenderades i Jönköping. Tog oss en tur runt IKEA och fick med oss både det ena och det andra. Vi har äntligen en taklampa över matbordet. Det har varit ett par mörka middagar sen vi rev väggen. Och när sambon ändå var uppe i taket och fixade så passade han på att flytta på de två vardagsrumslamporna. Så börjar det kännas som om vi är klara. För varje pryl som faller på plats så känns det så bra. Härligt!!


Ledig dag imorgon och den spenderad som den brukar. Handling och lunchdejt! =)

Av Em - 26 januari 2013 21:39

Nu skulle jag ha suttit på en trevlig restaurang uppe i Stockholm. Jag skulle ha haft trevligt sällskap och ätit gott. Imorgon skulle jag ha haft en fullbokad dag med konferens och galamiddag.

Det blev ju inte så nu då. Så dagen har spenderats på tippen och sen hemma hos svärföräldrarna. Svägerskan fyllde år. Imorgon blir det.... Ja, vem vet. Inget är bestämt.

Dagarna i veckan har gott segt. Trodde det skulle bli bättre i fredags när de var löning, men icke då. Jag måste erkänna att beskedet att vi inte skulle få åka till Stockholm var tyngre än vad man skulle kunna tro.

Men nu är det bara att ta nya tag. Och se fram emot nästa resa istället. Åker ju till Sälen vecka 11. Det ska bli kul. Börjar se fram emot det fast det satt långt inne.

Nu blir det NHL på tv. Jippie!!!! ;-P

Av Em - 21 januari 2013 21:57

Den började så bra. Vaknade av mig själv strax innan åtta. Insåg sömnigt att sonen fortfarande sov och det i hans egna säng. Låg och drog ni en stund innan jag gick upp. Gick in till sonen och försökte väcka honom, men det ville han inte. Lämnade hans dörr öppen och gick ut i köket och började plocka fram frukosten. Efter en liten stund kom han nyvaket uttassande till mig   . Förmiddagen gick jättebra, inget stress och tjat.


Det började bra på jobbet med. De var och satte upp nya displayer till kösystemet i förbutiken. Som jag har längtat och tjatat på chefen om detta  . Så blir jag inkallad till närmaste chefens kontor. Och där får jag dödsstöten. Det blir ingen Ombudsgala för vår del. Spelbolaget och ICA är i konflikt med varandra (har varit sedan nov förra året) och nu har vår regionsgrupp bestämt att inga från dessa butiker ska närvara på galan. Detta är vad ICA har bestämt, men sen är det upp till varje butik att göra som dem vill. Och vår handlare bestämde sig då för att vi inte ska åka.   Löser sig konflikten innan lördag så kan vi åka. Men den chansen känns väldigt liten...


Så det är bara att smälta detta och hitta på något annat. Själv blev jag gråtfärdig när jag fick beskedet. Det har väl känts lite som om hela grejen var för bra för att va sann, och nu var den ju det. Det känns som om det aldrig var meningen att jag skulle få åka. Det känns som om att det är min lott här i livet att aldrig få vara helt barnfri. För det är det jag sörjer mest just nu. Att chansen att få komma iväg och vara barnfri i två dagar/nätter försvann. När kommer den chansen igen???


Nej, det är bara att inse fakta och acceptera. Det finns ju inte så mycket jag kan göra åt saken. Men det blev en konstig fortsättning på dagen....


Imorgon är jag ledig. Då står det klippning av min och sonen, handling och lunch på stan på schemat. Ska köpa min efterlängtade klocka med  .


So long!

Av Em - 20 januari 2013 20:11

Det är helt sjukt vad trött jag är idag. Har jobbat min andra jobbhelg i rad nu. Och det med en förkylning i kroppen. Men det har gått bra. Idag hade jag ett riktigt lyxpass, 7.30-11.00 Få timmar men med dubbel betalning så känns det ganska bra. Det var skönt att sätta sig och äta lunch, veta att man har jobbat och har heeeeela dagen kvar.

Så vad har jag gjort då? Först så rensade vi ut garaget. Fick ju för f*n inte upp bildörren imorse när jag skulle till jobbet. Fick krypa via passagerardörren. Och varför ska skit som ska till tippen stå i garaget och ta plats för? Nej, de åkte ut och står nu vid vedboden. Sen har vi haft svärföräldrar och svägerska med barn på besök. Det var riktigt trevligt. Fick inviga det "nya" matsalsrummet.

Till sist vill jag säga att middagslurarna för sonen är nu officiellt borttagna. Eller nästan, onsdagar får han sova för då är vi på dagis tidigt. Men bara 45 min. De andra dagarna är det sovförbud. Läggningarna på kvällen går som smort nu. Sååå skönt!

Tände årets, och säsongens, första brasa idag. Försökte få upp temperaturen på övervåningen, men det gick inget vidare. Fast mysigt var det!

Av Em - 16 januari 2013 21:19

Och jag ligger i soffan i mitt nya vardagsrum och snorar. Förkylningen är här i huset. Alla tre är dåliga. Värst är det nog för sonen. Han har varit riktigt snorig, men ingen feber. Så trots snorig näsa så har han varit på dagis.

Timmarna på jobbet har gått fort idag. Trots att det är ganska lugnt. Måndagen var nog värre. Då var det riktigt segt. Bättre blir det till helgen då barnbidraget kommer ? Då kommer det hända grejer. Hihi

Annars händer inte så mycket nu. Blev lite besviken i söndags när NHL-lockouten avbröts. Detta innebär med 90 % säkerhet att sambon inte följer med till fjällen i mars. Vilket innebär att jag får åka själv (tillsammans med mamma, bror och brorsdotter i för sig) med sonen. Usch, har lite ångest inför detta.

Nä, ska inte tänka på det nu. Först ska jag ju till Stockholm, utan barn och sambo. Ska bli så kul! Bara 9 dagar kvar ?

Avslutar med en bild på klockrena snöflingor

Av Em - 12 januari 2013 20:46

Var så arg innan, men det har lagt sig nu. Att allt ska vara så olika. Satt vid köksbordet idag och åt middag. Sambon frågar då om jag märkte att han somnade i soffan innan. Ja, sa jag, en del har det bra. Hans kommentar: Idag kan du inte få mig att få dåligt samvete. Vad han syftar på är att han under dagen, medan jag jobbat, har skruvat ihop en trasig låda och rengjort ugnen. Ja och så tagit hand om sonen då. Och det är ju jättebra och det sa jag till honom med. Men jag får då aldrig somna på soffan medan han lagar mat när jag har t.ex städat hela huset. Det kändes så jävla taskigt när han sa sin kommentar. Men nu så har jag släppt det. ?

Idag har jag jobbat då'ra. Det har varit en ganska lugn lördag. Visst har det varit och göra, men inte som en vanlig lördag. Blev dock lite sågörbannad igår. Vår "hälsogrupp" på jobbet har bestämt att det inte ska finnas något fikabröd i lunchrummet i veckorna, bara på fredagar. Nu kanske jag överreagerar, det är ju trots allt bra, men jag tog det väldigt personligt. Jag ska väl själv få höra valet om jag vill ha en frukt eller en liten bit bulle. Det har dem inget med att höra. Fan, det retar mig. Och varför är fredagar ok för? Det är ju helt efter deras tycke och tänk. Aaaaaahhhhh!!!! ? Ja ja, får köpa på mig en påse så att JAG har i alla fall. ?

Imorgon blir det långpass på jobbet, sen tar vi itur med en ny vecka.

Av Em - 9 januari 2013 20:28

Nu har julen dansat ut. Ja, eller snart i alla fall. Granen står kvar här nere i gillestugan. Men den åker förmodligen ner innan kvällen är över.

Igår så fick jag äntligen städa av hela huset. Nu kan man ta med folk hit igen. =) Alla adventsljusstakar och julgardiner åkte ner. Lite fräscha blommor blev det i köksfönstret med. Härligt!

Hann handla och ta en lunch på stan med igår. Idag har vi dock jobbat. Sonen har varit på dagis. Det har gått bättre än jag trodde. Han var ju ändå borta i 16 dagar. Då kan det ju bli knivigt. Hemma har ju A slutat sova på dagarna, vilket har gjort hans läggningar betydligt lättare. I måndags sov han 45 min på dagis och då tog det åter igen en timme att lägga honom på kvällen. Idag sov han också 45 min på dagis, men läggningen gick fort ändå. Så det får bli lite olika riktlinjer på dagis ett tag framöver. Mån och fre - ingen middagsvila, ons - middagsvila. Sen får vi ju se hur schemat ser ut när vi får nytt i mars.

Det "nya" rummet blir mer och mer klart. Idag kom tavlorna upp och igår fixade vi med det nya "hålet". Nu blir det nog ganska lugnt tills det kommer in lite mer klirr i kassan =)

Presentation

Här läser du om mitt liv som mamma, sambo och medmänniska. Hur jag får livets pusselbitar att gå ihop.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards